Læserbrev til borgmesteren: Vildkatte i Holbæk

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Til borgmesteren i Holbæk

Jeg forsøgte gennem din sekretær at få en aftale om et møde med dig omkring herreløse katte i Holbæk. Det havde tilsyneladende ikke den store interesse for dig, da du fejede mig af med beskeden om, at jeg kunne henvende mig til næste budget møde, som finder sted i juni.

Her indfanges en kat på en human måde af en katteinspektør fra Kattens Værn.


DET ER IKKE GODT NOK !!!! Det skal være NU. Følger I slet ikke med i hvad der foregår blandt borgerne. Der har i lang tid været stor debat både på face book, og i pressen om det kæmpe problem. Stort set hele verden har fået øjnene op for, DYREVELFÆRD, TRUEDE DYREARTER, KLIMA, BÆREDYGTIGHED… osv. osv., MEN IKKE i Holbæk kommune. Her sovser man stadigvæk rundt i ældgamle holdninger. Men det er jo selvfølgelig også en provins kommune oven i købet i Vestsjælland , så der går måske lidt længere tid her, før det dæmrer.

Borgerne i Holbæk er fortvivlede og rasende over Jeres tilsyneladende afstumpede, og ligeglade holdning til katte problemet. Men det er så ganske uinteressant, hvad I personligt mener. Hovedsagen er… at I hjælper OS BORGERE. Det er derfor I sidder der, hvis I skulle have fortrængt det. DET ER VORES PENGE I JONGLERER RUNDT MED.

Hvis Holbæk kom. havde bibeholdt aftalen med Kattens Værn, havde den årlige udgift ligget omkring ca. 20 – 30.000 kr. Hvis ordningen var permanent.

Men hvis det så bare havde været 50 øre om året, ville det ifølge klima og miljø udvalget, have været for meget. Nu har den årlige udgift sneget sig op på 50.000 kr., fordi udvalget handler så stupidt. Der er kun én person, som kæmper kattenes og borgernes sag, og det er OLE BROCKDORFF.

AL RESPEKT !!! Katte antallet eksploderer, i sagens natur, hvis ikke der bliver holdt styr på det. Derfor de 50.000 kr.

Det koster den enkelte borger omkring 1000,00 kr. at få hjælp fra Kattens Værn. Og det er så bare EEN ENKELT KAT. I reglen er der langt flere, da katte formerer sig voldsomt. Det er de færreste der kan klare det. Til gengældt koster det IKKE borgeren noget, hvis der en aftale med kommunen.

Jeg synes at det er under al kritik, for ikke at sige noget FORBANDET SVINERI, at sætte borgerne i en sådan situation.

Ja…. og nu kører udvalget frem med den samme smøre, som de plejer. Der er ikke råd. Men der er råd til mere eller mindre ligegyldige ting. Jeg ved godt, at det er andre udvalg, men så kunne man måske prioritere på en anden måde.

Vi er SÅ TRÆTTE af Jer. Det er I måske også ligeglade med, men selvom der er meget langt til næste valg, så husker borgerne langt mere en mand, der tør, som OLE BROCKDORFF, og ham vil man stemme på igen. For er der noget, som interesserer folk, så er det DYREVELFÆRD.

Derimod er det ikke så sikkert, at man husker formanden for Dansk Folkeparti, John Harpøth. Det er tankevækkende at det ikke er gået op for ham at DYREVELFÆRD er en af DF,store, og varme mærkesager vel at mærke på Christiansborg. Måske vil man også have glemt Karen Thestrup, set i lyset af hendes totalt manglende respekt for sagen.og en Carsten Andersen (V) der tilsyneladende ikke mener han kan tage stilling nu Som medlem af Byrådet får han ellers Nordvestnyt gratis og kan bare kigge i artiklerne i den seneste tid. At miste Jeres post kan måske få Jer til at reagere.

Med venlig hilsen
Merete Ruud Hansen, dyreven
Brøndevej 43, Orø

3 kommentarer

 • Avatar Carsten Andersen

  Når vi forelægges sager i udvalgene er det på baggrund af et oplæg med fakta. Vi kunne ikke drømme om at tage stilling på baggrund af nogle avisartikler, der naturligvis kan indgå som viden, men vi skal have flere faktuelle oplysninger på bordet. Sådan er vilkårene, hvad enten man kan lide det eller ej.

  Venlig hilsen.

  Carsten Andersen
  Kommunalbestyrelsesmedlem (V)

 • Avatar Dorrit Verding

  Kære Carsten Andersen

  Naturligvis skal de politiske udvalg kun tage beslutninger på fakta udarbejdet af jeres administration.
  I politikere har dog rorpinden til at sætte kursen og beslutte, hvilke emner administrationen skal udarbejde forslag til. Et godt demokratisk princip kunne være, at I lader jer inspirere af borgernes problemer og ønsker
  (avisartikler, læserbreve, personlige henvendelser fra borgere og dyreværnsorganisationer).

  Da I besluttede at indgå aftalen med Kattens Værn for 2016, må jeg gå ud fra den således også byggede på fakta. Situationen kan ikke have ændret sig væsentligt siden den gang. De godt 300 indfangne katte på denne aftale vil statistisk set tværtimod nu være erstattet af mangefold flere kuld killinger.
  Hvis der, som du skriver, nu skal flere faktuelle oplysninger på bordet for at indgå en ny aftale, må I bede jeres administration fremskaffe dem. Er sikker på den kan få god hjælp og professionelle fakta fra både Kattens Værn og Dyrenes Beskyttelse.

  Med venlig hilsen
  Dorrit Verding

 • Avatar Hanne Duelund Larsen

  Hvem Bestemmer i Holbæk Kommune ??

  Svaret fra Carsten Andersen til artiklen om de herreløse katte viser tydeligt, at han slet ikke er ”inde i kampen”.
  Det gælder måske alle eller de fleste af vore politikere, der åbenbart ikke kan finde ud af, hvilket ben de skal stå på – derfor svæver de bare over vandene.
  En opfordring her i denne milde forårstid både til ærlige Carsten og alle hans politiker kolleger, at de snart tager førertrøjen på i forhold til administrationen.

Skriv et svar