To unge mænd dømt for branden i Stubmøllen

Foto: Michael Johannessen
To unge mænd på 17 og 18 år er i dag ved Retten i Holbæk blevet dømt for branden i Stubmøllen i Strandparken sidste år. Det skriver sn.dk.

Sent om aftenen lørdag den 20. maj sidste år blev brandvæsnet kaldt ud til en voldsom brand i Stubmøllen, som har stået som vartegn for Strandparken og Holbæk siden 1938.

Allerede mens brandfolkene kæmpede mod flammerne, gik politiet i gang med at efterforske branden og det viste sig hurtigt, at døren til stubmøllen var blevet brudt op og et bål var blevet anlagt inde i møllen.

Godt halvanden time efter branden blev opdaget, anholdt politiet en dengang 17-årig mand fra Holbæk og lidt senere på natten blev en 16-årig dreng fra Jyderup anholdt.

De blev begge fremstillet i grundlovsforhør dagen efter, sigtet for branden og varetægtsfængslet.

Ifølge sn.dk har begge unge mænd under retssagen benægtet, at de bevidst ville brænde møllen af, men den i dag 17-årige dreng fra Jyderup har forklaret, at han havde tændt ild.

Filmede indførelse af flaske i piges vagina
I den 17-åriges tilfælde tog retten også stilling til en sag om bl.a. flere tilfælde af samleje med en pige under 15 år og krænkelse af hendes blufærdighed, ved at han indsatte en flaske i hendes vagina, mens det blev filmet af en dreng fra Hvidovre.

Den 18-årige fra Holbæk blev idømt ni måneders betinget fængsel for branden, mens den 17-årige på grund af sin alder blev idømt ungdomssanktion – ifølge TV2 Øst drejer det sig om skal to måneder i en sikret ungdomsinstitution og et år i et godkendt åbent opholdssted. Drengen fra Hvidovre blev idømt 40 dages betinget fængsel.

Mens de to andre modtog dommen, så udbad den 17-årige sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen.

TV2 Øst skriver, at retten ikke har afgjort erstatningskravet mod den 17-årige og 18-årige fra skaderne efter branden i Stubmøllen på 4,6 millioner kroner.

Læs også: Møllen i Strandparken blev flammernes bytte (20.05.2017) og To unge sigtet for at sætte ild til stubmøllen i Strandparken (21.05.2017)

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar