Lokalt Big Band er inviteret til Moskva

Reiners Big Band (PRfoto)
Reinars Big Band har modtaget invitationt il at komme til Moskva og give koncert flere steder i forbindelse med den internationale musikfestival Euroorchstra.

Man er ikke uvant med at spille i udlandet i Reiners Big Band, der har spillet en eller flere gange i 11 forskellige lande, herunder Italien, Letland, Tjekkiet, Finland, Polen og Tjekkiet. Overalt har det 20 mands store band givet koncerter med et repertoire indenfor internationale tophits og succesen heraf har netop i de seneste, sidstnævnte to lande ført til den meget unikke indbydelse fra det 12. land; Rusland.

– Bandets popularitet på koncerterne i udlandet har løbende åbnet for invitationen fra nye lande og steder, men at det også skulle føre til en så interessant invitation, som fra Moskva, havde vi nok ikke forudset, fortæller bandleder Finn Reiner.

– Det må simpelthen blive en oplevelse for livet, som alle i bandet glæder sig til og imødeser med spænding. For sandt skal siges, at man bestemt ikke bare rejser til Rusland. Det kræver virkelig tilrettelæggelse. Ikke mindst omkring visum og et væld af andre papir, hvor vi virkelig har konstateret den strammere russiske lovgivning, sammenlignet med bandets tidligere udlandsture. Alt er dog nu på plads og vi kan nu mere koncentrere os om koncerterne, fortæller Fin Reiner.

Reiners Big Band ankommer til Moskva på festivalens åbningsdag den 28. april og skal allerede spille ved selve åbningsceremonien. Dernæst skal bandet de efterfølgende dage give fire koncerter blandt andet i parker. Moskva-turnéen kulminerer på den store afsluttende festival finalekoncert den 1. maj i et Kulturpalads.

Finn Reiner oplyser, at organisationen bag festivalen har tænkt længere end selve musikken og har tilrettelagt en sightseeing i Moskva for Reiners Big Band den 2. maj til de største attraktioner som bl.a. Kreml og Den Røde Plads inden afrejsen tilbage til Danmark.

Skriv et svar