Kvium maleri ramt af fugt

Kviums maleri på Sparekasse-Sjælland Fyn er ramt af fugtskader. Foto: Rolf Larsen.
Det er kun et halvt år siden, at Sparekassen Sjælland-Fyns afdeling i Holbæk blev udstyret med et gavlmaleri af kunstneren Michael Kvium. Men nu skal maleriet udbedres.

Det har vist sig, at maleriet er skæmmet af mørke striber, der løber horisontalt ned over hele maleriet, og årsagen er, at der trænger fugt ind mellem de plader, der blev monteret på gavlen, inden Michael Kvium gik i gang med sit store gavlmaleri. Det er formenligt en gummiliste, monteret mellem pladerne for at holde fugten ude, der er skyld i stregerne, da listerne tilsyneladende ikke har virket som det var tiltænkt.

Der er derfor lagt en tre-tins plan for udbedring af maleriet. Det er sket i tæt samarbejde med Michael Kvium.

Til at starte med aftages tre plader, og gummilisten fjernes, hvorefter pladerne opsættes igen, men på på afstandsfittings, der sikrer fuld ventilation mellem pladerne.

I april afmonteres 3 plader, der erstattes med andre typer plader, som males med grunder og maling. Herefter kan det konstateres, hvilken løsning der er bedst.

I løbet af maj måned kommer Michael Kvium igen til Holbæk og efterbearbejder gavlmaleriet.

– Det er brandærgerligt, at det er gået så galt, men alle gode kræfter med Michael Kvium i front arbejder målrettet på at rette op på skaderne, så Kviums fantastiske maleri kommer til fuld udfoldelse til gavn og glæde for byrummet i Holbæk, siger administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson.

Skriv et svar