28. marts 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/Toby_Parsons/">Toby_Parsons</a> / Pixabay

Arkivfoto: Toby_Parsons / Pixabay
Fremover må bilisterne på Orø holde et adstadigt tempo, hvis ellers myndighederne følger den afstemning, som er blevet afholdt på øen.

Der blev afgivet 257 stemmer, blandt de afgivne stemmer var 203 for at sætte hastigheden ned til maksimalt 50 km/t på hele øen i sommermånederne.

Det har givet anledning til undren på øen, at der kun blev uddelt 510 stemmesedler, for der er ca. 500 helårsboliger og 1200 sommerhuse på øen, ligesom der ifølge Danmarks Statistik er ca. 700 borgere over 18 år på øen, som har stemmeret ved f.eks. Folketingsvalg. Dermed er det tilsyneladende ikke alle – fastboende eller sommerhusejere – som har haft mulighed for at give deres mening til kende.

Men nu er afstemningen overstået og arbejdet går videre med, at få kommune, politi og Vejdirektoratet til at se på sagen.

1 thought on “Afstemning: Farten skal ned på Orø

  1. Da vi lavede afstemning om postnummer, gjorde vi det på akkurat samme måde med én stemme pr. husstand. Dengang var der ingen beklagelser!! Vi har ingen mulighed for at få oplyst, hvor mange der bor i hver husstand, og det nærmer sig tåbelighed at komme stemmesedler i sommerhuspostkasser på et tidspunkt af året, hvor der næsten ingen sommerhusbeboere er på øen.

Comments are closed.