Prins Henrik besøgte Holbæk

Prinsgemalen tog en tur på motorcykel – og det var populært, også blandt pressefotograferne. Foto: Ib Ballisager

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har flere gange været på besøg i vores område i forbindelse med officielle handlinger.

Første gang Prinsen var i Holbæk var i anledning af holbæks 700 års jubilæum som købstad i 1986. Den 12. juli lagde Kongeskibet Dannebrog til kaj i trafikhavnen. Regentparret spadserede gennem byen til Det Gl. Rådhus, hvor borgmester Bent Kristiansen overrakte byens gave til Dronningen, en kopi af det berømte Orø Kors. Også Prinsen fik en gave, en brølende hjort udskåret i eg. I sin bog “Fra Lensmand Til Borgmester” skriver Søren Wolstrup, der denne dag var radioreporter for den nu for længst stoppede Radio Holbæk, at han sendte live fra overrækkelsen og fortalte lytterne, om den brølende hjort, som ifølge de oplysninger han havde fået, var udskåret i moseeg. Men han fik hurtigt læst og påskrevet, for Dronningen vendte sig om og sagde “Det er aldeles ikke moseeg” og rigtig nok, der var blot tale om ganske almindeligt lyst egetræ.

I øvrigt plantede Prins Henrik et lindetræ i jubilæumsskoven på Holbæk Naturskole.

I 2007 var Regentparret tilbage i Holbæk. Også denne gang ankom de fra søsiden i kongeskibet Dannebrog og igen gik turen, denne gang i karet, til Det Gl. Rådhus.

Regentparret i karet ved DGI’s Landsstævne i Holbæk, 2009. Foto: Rolf Larsen.

To år senere deltog Regentparret i åbningen af DGI’s store landsstævne på Fælleden i Holbæk. Denne gang ankom Regentparret i helikopter fra Søværnet og blev herefter kørt i karet fra helikopteren til deres pladser på den store tribune, som var rejst i forbindelse med stævnet.

I 2013 var Regentparret på besøg på Orø. Her besøgte Prins Henrik institutionen Orø Strand og dens mini-zoo, hvor han blev vist rundt af en af børnene fra institutionen og gav kamelen et par gullerøder. Også øens MC Klub fik besøg af Prinsen, hvor han så på flotte biler og motorcykler, overværede en ‘dækafbrænding’, fik en tur bag på en motorcykel og herefter blev han kørt videre i et af klubmedlemmernes flotte amerikanerbil – en Chrevrolet fra 1955.

Prinsgemalen giver en af Orø Strands Kameler en gulerod. Foto: Michael Johannessen.

Regentparret besøgte også Marlieses’ Gårdcafé, hvor der blev serveret kaffe og kage, og de så hvordan der blev slynget lokal honning og Prins Henrik prøvede selv at slynge honning, som både han selv og Dronningen bagefter smagte på.

Besøget på Orø sluttede med et besøg på Orøs højeste punkt, Stensbjerg, hvorfra der er smuk udsigt over hele øen. Her fortalte Ole Nielsen om den borg eller slot, som man mener har ligget på stedet, der lokalt går under navnet ‘Margrethehøjen’ og derefter et besøg i vandtårnet, hvor Regentparret så en udstilling om øens historie.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde tirsdag aften på Fredensborg, 83 år gammel.

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Prins Henrik besøgte Holbæk

Skriv et svar