Nye udvalg på plads med forståelige navne – også byrådet skifter navn

Foto: Google Streetview.

På byrådsmødet i onsdags blev den nye styrelsesvedtægt for Holbæk Kommune godkendt – og det giver ændringer i både navne, udvalgsammensætninger og byrådetsnavn.

Et flertal bestående af 19 medlemmer stemte for den nye styrelsesvedtægt og dermed blev det besluttet, at det ikke længere hedder et byråd, men en kommunalbestyrelse.

Samtidig blev det også vedtaget, at give alle partier og lister en plads i det vigtige Økonomiudvalg. Tidligere var det ikke alle, der havde en plads i det udvalg.

De andre udvalg har fået nye navne – navne, som nu gør det nemmere at finde ud af, hvad de enkelte udvalg rent faktisk beskæftiger sig med – hvilket også glædede de medlemmer af kommunalbestyrelsen, som ellers stemte imod Styrelsesvedtægten. Det var hovedsageligt et spørgsmål om honorarer til byrådsmedlemmer, der fik oppositionen til at stemme nej.

Vedtagelsen glæder borgmester Christina K. Hansen:

– Jeg er rigtig glad for, at vi kan arbejde videre på det grundlag, vi ønsker politisk. Blandt andet har vi fået et socialudvalg, der skal tage sig af de svageste borgere. Samtidig har vi udvidet antallet af medlemmer i Økonomiudvalget for blandt andet at lægge grunden for brede politiske aftaler. Jeg ser meget frem til at komme i gang med det praktiske arbejde, siger borgmesteren.

Udover nedsættelsen af de stående udvalg, som er fastholdt i styrelsesvedtægten, godkendte kommunalbestyrelsen også to projektudvalg.

– Projektudvalgene skal beskæftige sig med udvikling af lokalområderne samt unge og uddannelse. Det er to emner, som vi politisk vurderer, der er brug for ekstra fokus på. Jeg håber meget, at vi vil få nogle input til nye måder at gøre tingene på, siger Christina K. Hansen.

De forskellige udvalg mødes i den kommende tid, og det er først her, at de formelt konstituerer sig med formand og næstformand.

En kommentar

  • Avatar Simon P. Beyer

    Fuldstændig latterligt at det pludselig skal til at hedde kommunalbestyrelse i stedet for byråd. I stort set alle andre større byer/kommuner bruger man betegnelsen byråd. Det hedder jo også byrådssalen. Ordet ‘kommunalbestyrelse’ lyder tørt, gammeldags og meget provinsielt.

Skriv et svar