Kom med bag kulisserne hos Islamisk Stat

Arkivfoto: VOA.
Mandag den 29. januar er der foredrag om Islamisk Stat, når forfatter og journalist Deniz Serinci bl.a. fortæller om organisationens opståen og virke.

Deniz Serinci har rejst i Nordirak og Syrien, hvor han har interviewet overlevende fra IS’ massakrer og fordri­velser. Sammen med disse interview giver han en grundig analyse af det, vi i dag ved om IS.

Forfatter og journalist Deniz B. Serinci fortæller på Holbæk Bibliotek og Islamisk Stat. PRfoto.

I foredraget kan man bl.a. høre om IS’ opståen og udvikling, organisationens mediebrug, dens store tilslutning og om verdenssamfundets – herunder Danmarks – indsats mod IS.

Foredraget belyser derudover, hvorfor Vestens – og Danmarks – muslimske unge, mænd og kvinder, drager til Mellemøsten for at slås for IS, ligesom den ser på, hvorfor befolkningerne i de erobrede områder i nogen grad støtter op om kalifatet.

Med gennemgående cases sætter foredraget også fokus på IS’ folkemord på de kurdiske ezidier og på byen Kobane, hvor IS for første gang led nederlag.

Deniz B. Serinci er kendt fra TV og radio. Han har bl.a. skrevet bøgerne: Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat; Slave i Islamisk Stat; Tyrkiets historie 1923-2013; Stakkels undertrykte kvinder – Mediernes dækning af muslimske kvinder 1999-2013 og Med musik som våben – musikkens rolle i kurdisk nationalisme.

Info:
Foredrag: Kom med bag kulisserne hos Islamisk Stat
Dato: Mandag den 29. januar, kl. 19.00
Sted: Holbæk Bibliotek, Nygade 9, 4300 Holbæk.
Billetter à 50 kr kan købes på kommunens biblioteker eller via bibliotekets hjemmeside.

Skriv et svar