Hjertestartere i Ladegårdsparken

En af de to hjertestartere, som nu er hængt op i Ladegårdsparken. Foto: Rolf Larsen.


Der bor ligeså mange mennesker i Ladegårdsparken, som der bor i en mindre dansk by nemlig ca. 1500 personer, alligevel har der ikke været en hjertestarter i boligområdet – ikke før nu, hvor hele to er blevet sat op.

En hjertestarter er et apparat, der kan “genstarte” hjertet efter hjertestop ved at give et eller flere elektriske stød gennem brystkassen. Hjertestarteren kaldes også en defibrillator eller en AED, som er forkortelsen for Automatisk Ekstern Defibrillator.

Hjertestarteren består af selve maskinen og to elektroder. Gennem elektroderne kan hjertestarteren aflæse hjertets elektriske rytme og vurdere, om der skal afgives stød.

Faktisk behøver man ikke at have lært at bruge en hjertestarter eller have lært førstehjælp, for at kunne bruge en hjertestarter. Det hele er selvforklarende og kan således læres i det øjeblik man skal bruge den.

I Ladegårdsparken er der kort før jul blevet opsat to hjertestartere. En ved vaskeriet i nr. 15 og en ved ejendomskontoret. Begge sidder udenfor, så der er adgang til dem døgnet rundt. Indtil for nyligt var nærmeste hjertestarter at finde på Kløverstien eller ved politistationen.

Endnu fremgår de to nye hjertestartere i Ladegårdsparken ikke af hjemmesiden hjertestarter.dk eller den tilhørende mobilapp, så andre borgere og alarm 112 kan finde frem til hjertestarterne i en nødsituation.

Skriv et svar