Læserbrev: Vi skal bekæmpe ensomhed blandt ældre

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Vi skal bekæmpe ensomhed blandt ældre

Ensomhed er et voksende problem i vores samfund – især i den ældre del af befolkningen. Det skal vi tage meget alvorligt. Ensomhed kan føre til psykisk sårbarhed, og gøre det sværere for os som kommune at opdage den enkelte ældres servicebehov. Derfor skal Holbæk Kommune have en ambition om at mindske ensomhed blandt ældre, og understøtte det fysiske møde mellem mennesker. I sidste ende giver det både menneskeligt og økonomisk god mening.

Konkret handler det om at sikre et stærkt foreningsliv – også for de ældre. Vi skal bruge foreningslivet som en ressource, der kan spille ind i en strategi om at styrke sammenholdet i kommunen, og så skal vi gøre kommunikationsvejene mellem kommunen og foreningslivet lettere.

Derudover skal vi sikre at flere ensomme ældre får besøg. Sociale indsatser som besøgsvenordninger skal fremmes, og hvis Holbæk Kommune overhovedet kan spille en rolle i den sammenhæng, skal vi gøre det.

Der er ingen tvivl om at pasning og pleje er det vigtigste, når det kommer til at styrke ældreområdet. Men vi må ikke undervurdere opgaven med at bekæmpe ensomhed. Det er et vigtigt værktøj i jagten på god livskvalitet for ældre i hele Holbæk Kommune!

Med venlig hilsen

Christina Krzyrosiak Hansen
Politisk leder og Borgmesterkandidat S Holbæk Kommune

Skriv et svar