28. marts 2024

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Alle har brug for nærvær og omsorg

Jeg kan tydeligt huske, da kommunen gik fra at tilbyde hjælp til støvsugning hver 14. dag til hver tredje uge. Dengang var min bedstefar flyttet ind på ældrecentret Rosenvænget i Mørkøv. Han var omkring 90 år og var for nylig blevet enkemand. På relativ kort tid var han blevet lille bitte. Han var sunket sammen, så jeg pludselig var et hoved højere end ham. Tynd var han også blevet. Han savnede selskab, selvom familien kom forbi flere gange om ugen, og savnet af min farmor, som han havde levet sammen med gennem hele sit voksenliv, gnavede.
Et livsstykke var ved at rinde ud, og dér sad han en dag på en skammel midt i stuen. En SOSU-medarbejder var i færd med at hjælpe ham med et eller andet, da han kiggede skævt op på mig med et opgivende blik og sagde: ”Ved du hvad, Sine – så kan de jo ligeså godt la’ vær’.”
Nu få år senere skal robotter så overtage arbejdet, og det stopper ikke dér, medmindre vi formår at finde nye veje. Det er imod menneskets natur, at behandle hinanden på den måde. Det er et fravær af den respekt, nærvær og omsorg som alle mennesker har brug for.

Sine Agerholm, borgmesterkandidat for Lokallisten for hele Holbæk Kommune