Læserbrev: Erstatning for rituel stammedans – tak

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Erstatning for rituel stammedans – tak

Både det politiske teaterpar forleden I Holbæk Teater og Nordvestnyt har stillet det samme spørgsmål til kommunalvalgets hovedpersoner: ”Hvem peger du på, hvis du ikke må pege på dig selv som borgmester?” Med tre til seks ubemandede mandater i spil fik vælgerne naturligvis ikke noget begavet svar.

Som biperson – men dog opstillet til valget – vil jeg foreslå, at man stopper det politiske kandestøberi, der kun medfører rituel stammedans og en helt unødvendig og skadelig opdeling af kandidaterne i ”rød” og ”blå” blok. Vi har haft rigeligt med navnelege i denne kommune.

Hvad vi har brug for er en borgmester, der ikke tænker i blokke, men er villig til at forestå den helt nødvendige oprydning i en desværre uendelig række af skrammelsager af stort og småt – her opremset helt uprioriteret:
Hun/han skal bringe ro på dønningerne efter Sportsbyen – den ligger der jo – og forberede kommunalbestyrelsen og befolkningen på, at vi slet ikke har set det sidste ekstrabeløb til den , lappe kommunekassens utætte bund, bringe reelt underbudgetterede områder som skoler, dagtilbud og ældrepleje op på et anstændigt niveau, sikre et absolut minimumsniveau i normeringerne, erkende servicerammens betydning, underskrive aftalen med lærerne, så danmarkshistoriens dårligst forberedte reform kan finde sin form i vores kommune og stoppe flugten til privatskolerne, håndtere kommunens direktion og administration så håndfast, at det går op for dem, at de er tjenende ånder og ikke politiske dukkeførere, afvikle dele af kommunens giganthierarki af over 200 såkaldte ledere og frigøre et ikke ubetydeligt millionbeløb gennem decentralisering… og så videre og så videre.

Den første opgave for den nye borgmester bliver at stille med et forslag til prioritering af disse opgaver i den nye kommunalbestyrelse. Han /hun skal gribe rorpinden og samle et flertal – stort eller lille – og så se at komme derudaf. Det skal ikke foregå i rundkreds.

Den borgmester, som formår dette, og som evner at tage tæskene undervejs, vil være den borgmester, som får befolkningen til igen at tro på det kommunale selvstyre, og som får de dygtige medarbejdere ude i geografien til at rejse hovedet og igen få lyst til at gå på arbejde.
Hvem er det?

Bent Brandt
Byrådskandidat (Kons)
Ahlgade 58B

One thought on “Læserbrev: Erstatning for rituel stammedans – tak

  1. Den første til at komme med et bud burde vel være læserbrevsskribenten selv. Du skriver han/hun. Du peger altså ikke på din egen kandidat! Hvor interessant! ;o)

Skriv et svar