Læserbrev: Ordentlighed i rådgivningen efter valget

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Ordentlighed i rådgivningen efter valget

En forudsætning for et seriøst byrådsarbejde er, at politikerne kan arbejde på et oplyst og tilstrækkeligt grundlag af viden, tilvejebragt og formuleret af kommunens administration.

I den forløbne byrådsperiode har der desværre været adskillige eksempler på, at det ikke er tilfældet. Ufuldstændige oplysninger, træg sagsbehandling, forkerte beregninger, regnefejl for millioner, uløste og hengemte (familie-)sager, irriterede embedsmænd, som spidser udvalgsformanden af, for ikke at tale om de gange, hvor forvaltningen simpelthen ødelægger den demokratiske proces ved at fremsætte forslag til beslutning midt i en igangværende god proces.

Efter valget skal arbejds- og rådgivningskulturen i kommunens administration højnes markant, og en stor del af oplysningsarbejdet skal foretages af fagfolk i direkte kontakt med politikerne og ikke som nu af en direktør, som per definition ikke er fagmand, men i gunstigste fald en hæderlig ”go-between”.
Initiativet til en sådan omlægning vil ikke komme fra administrationen selv. Det nye byråd skal fra starten have det politiske mod til at definere sine krav.

Konservative i Holbæk Kommune har derfor en plan klar og inviterer til et konstruktivt samarbejde efter valget om en ny fremtid med bedre rådgivning og ordentlighed i administrationens betjening af kommunalbestyrelsen.

Bent Brandt
Byrådskandidat (K)
Ahlgade 58B

Skriv et svar