Medie: Holbæk har flest ældre per nattevagt

Pernille Kruse (V), formand for udvalget “Aktiv Hele Livet – Sundhed og Omsorg”. Foto: Holbæk Kommune.


Holbæk Kommune er den kommune i landet, hvor nattevagterne på kommunens ældrecentre ser efter flest ældre. Det fortæller dr.dk

En undersøgelse lavet for Ældresagen og FOA viser, at plejepersonalet i kommunen i gennemsnit er alene med næsten 29 ældre per nattevagt i hverdagen og lidt over 34 beboere per nattevagt i weekenden.

DR har besøgt plejecentret på Samsøvej og talt med 52-årige Hanne Kidmose, der er fast nattevagt på plejecentret. Hun synes ikke altid, at der er tid til at tage sig af de ældre og fortæller bl.a. der tit er nogen, som gerne vil holde i hånd eller have nattevagten bliver hos dem, men det må nattevagen afvise, fordi der er andre, som de skal tage sig af.

Udvalgsformand: Det lyder af rigtig meget
Formand for udvalget ”Aktiv Hele Livet – Sundhed og Omsorg”, Pernille Kruse (V) medgiver, at det lyder af rigtig meget med 29-34 ældre per nattevagt. Men siger samtidig, at hun ikke ved, om det er den normale normering.

Hun tror, at årsagen til Holbæks bundplacering delvist skyldes de nye plejecentre med større enheder, som kommunen har fået bygget og, at man dermed kan udnytte det bedre sammen med velfærdsteknologi.

På spørgsmålet om kommunen ikke bare kunne prioritere flere varme hænder til de ældre svarer Pernille Kruse:

– Det kan du tro, vi kunne. Og det har man så valgt ikke at gøre. Jeg synes, det er rigtig svært, og jeg kan godt forstå og ville af hjertet ønske, vi kunne lidt mere. Men som vi har lagt budget de næste fire år, så er det heller ikke umiddelbart muligt.

En kommentar

  • Avatar Gitte Schmidt

    Hvordan i alverden kan Pernille Kruse undgå at kende normalnormeringen, når hun er udvalgsformand i “Aktiv hele livet”. Er det ikke en del af jobbeskrivelsen at have aktuel viden om det område man er formand for? Det er da også fra Pernille Kruses side en helt uantageligt arrogant bemærkning, der falder, da hun siger: ” Det kan du tro, vi kunne. Og det har man så valgt ikke at gøre.” Har Pernille Kruse helt og aldeles
    misopfattet sin opgave som udvalgsformand. Det er udvalgsformanden, der redegør for – og er ansvarlig for områdets økonomi. Stakkels Pernille, hun har tilsyneladende helt misforstået sin eksistensberettigelse på det kommunale landkort – og stakkels os,der er borgere i kommunen.

Skriv et svar