Læserbrev: Flere lærepladser nu

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Flere lærepladser nu

Alle taler om at erhvervsuddannelserne skal styrkes og at virksomhederne skriger på faglært arbejdskraft. Det er alt sammen rigtigt. Senest har regeringen og arbejdsmarkedets parter landet en trepartsaftale, som betyder, at de fleste nedskæringer på erhvervsskolerne droppes i 2018. Det er godt nyt – ikke mindst for EUC Nordvestsjælland, som virkelig har været udfordret de sidste mange år.

Alligevel er det ikke nok. Hvis flere skal have en faglært uddannelse er vi i Holbæk Kommune nødt til at satse på at skabe flere lærepladser. Lige nu mangler omkring 12.000 unge og voksne en læreplads, så de kan gennemføre deres uddannelse. Det kan vi ikke være bekendt. Derfor vil jeg og Socialdemokratiet kæmpe benhårdt for at sikre flere lærepladser.

Vi vil eksempelvis øge samarbejdet mellem kommunen og de lokale virksomheder, samt sikre at erhvervslivet bliver involveret i arbejdet med at få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsuddannelse. Kommer flere elever i erhvervspraktik, og inddrages virksomhederne i undervisningen, kan det være med til at skabe åbninger for nye lærepladser i lokalområdet. Vi har ikke råd til at lade være med at tænke nyt. Flere døre skal åbnes for unge der søger læreplads. Det kæmper jeg og Socialdemokratiet for.

Christina Krzyrosiak Hansen
Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet

Skriv et svar