Tricktyv stjal pung fra 87-årig – så lukkede banken dankortet efter misbrug

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Fredag eftermiddag på blev en 87-årig kvinde udsat for tyveri i forbindelse med indkøb i Føtex i Smedelundsgade i Holbæk.

Det skete på et tidspunkt mellem ca. kl. 14.00 og 15.30.

Kvinden havde betalt for varerne med sit dankort og havde forladt forretningen. Da hun aflverede kundevognen, blev hun kontaktet af en fremmed kvinde, der spurgte til veksling af en mønt til en kundevogn. Den fremmede kvinde forlod kort efter stedet uden en kundevogn.

Efterfølgende opdagede den 87-årige, at hendes pung med bl.a. dankort og 300 kroner i konanter, som hun havde hævet i forbindelse med varekøbet, var forsvundet uden hun havde bemærket noget.

Kort efter fik hun en SMS fra banken om, at dankortet var spærret pga. misbrug, idet kortet var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr.

Den fremmede kvinde beskrives som værende ca. 25 år, dansk af udseende med nordisk accent, muligvis svensk, lyst hår og iført sportstøj eller sommerlig klædt.

Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få identificeret den eller de personer, som formentlig har afluret den 87-åriges PIN-kode i forbindelse med betaling af varerne i supermarkedet.

For at undgå at man selv kommer i en lignende situation opfordrer politiet til, at man beskyttet sin PIN-kode, når man indtaster den på en betalingsterminal. For uden en afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tyv.

Skriv et svar