28. marts 2024

Glæden var gigantisk da det stod klart, at Holbæk B&I havde sendt Superligaholdet AC Horsens ud af DBU Pokalen. Foto: Rolf Larsen.

Holbæk B&I’s Danmarksserie hold satte onsdag aften et af Superligaens tophold AC Horsen på plads og sendte dem hjem til Jylland og ud af DBU Pokal-turneringen.

Fra starten var det Holbæk som i den grad satte sig på kampen og lod AC Horsens spillere løbe forvirrede rundt på banen.

Der skulle gå blot syv minutter, så kom kampens første chance – og det var Holbæk som fik muligheden, der dog ikke blev helt godt afsluttet – men allerede minuttet efter viste hjemmeholdet gæsterne, at de nok skulle få kamp til stregen.

Inden den første kvarter var gået havde Holbæk allerede haft to yderligere chancer, og gæsterne var – nok til deres egen overraskelse – kommet på arbejde.

AC Horsens fik et hjørne, som kom fint ind foran Holbæks mål, men forlængelsen gik over. Det var gæsternes første reelle mulighed.

Et par minutter efter fik gæsterne igen spillet sig til hjørne, men Holbæks forsvar fangede indsparket og så blev et hurtigt løb op ad banen sat igang. Desværre manglede lige det sidste held til at angrebet blev fuldbyrdet.

Efter 22 minutters spil fik AC Horsens et frispark halvt inde på Holbæks banehalvdel. Frisparket blev sparket ind mod målet, men her stod Christian Mortensen klar og fangede bolden i hænderne og forhindrede dermed gæsterne i at få mål.

I de sidste fem minutter inden pausen havde Holbæk ikke færre end tre fantastiske chancer, men ingen af dem kom ind i målet og de to hold måtte derfor gå til pausen med stillingen 0-0.

Efter pausen sendte AC Horsens Bubacarr Sanneh på banen i et forsøg på at rette op på et ikke alt for godt spil – et spil, der ind i mellem fik AC Horsens træner Bo Henriksen op i det røde felt og til at råbe mindre pæne ting til sine spillere.

Lige meget hjalp Bubacarr Sanneh, for i 58. minut fik Holbæk en chance, der gik til hjørne. Den sikre Birol Serinkanli sendte bolden ind i feltet og i anden omgang lykkedes det så Mikkel Adamsen at placere bolden i gæsternes mål og dermed bragte han Holbæk foran 1-0.

Efter målet var det som om, at Holbæk sjuskede lidt. Det var ikke sådan alvorligt, men nok til, at gæsterne kunne få gang i noget spil og i 44. minut får AC Horsens frispark, der ender med at gå hen over Holbæks mål.

Holbæk holdt spillet kørende og på trods af enkelte forsøg på angreb fra gæsternes side, lykkedes det Holbæk at holde eget mål rent længe nok til at dommeren efter seks minutters tillægstid fløjtede kampen af.

Og så var sensationen i hus – Holbæk havde sendt AC Horsens ud af DBU-pokalen og er nu selv klar til 4. runde.