29. marts 2024

Krammebamser skal trøste og skabe tryghed hos de yngste patienter. PRfoto.

Krammebamser skal trøste og skabe tryghed hos de yngste patienter. PRfoto.
Man kan let føle sig utryg, når man bliver indlagt på sygehuset, måske særligt hvis man er barn. Det skal “krammebamser” nu forsøge at hjælpe på.

En blød krammebamse kan trøste og skabe tryghed hos de yngste patienter, når de bliver indlagt eller skal til undersøgelse på hospitalet. Samtidig kan bamserne hjælpe personalet med at skabe en god kontakt til børnene og gøre hele situationen nemmere for alle. Derfor er 39.000 krammebamser i disse dage på vej fra TrygFonden til landets hospitaler. Blandt modtagerne er Holbæk Sygehus, der glæder sig til at kunne give de bløde bamser videre til sine yngste patienter.

Lastbiler fulde af bløde isbjørnebamser ankommer i disse dage til sygehuse, hospitaler og specialklinikker i hele landet. Bamserne vil i de kommende år blive delt gratis ud til børn, der skal i narkose, eller som skal igennem specialiserede udrednings- eller behandlingsforløb. Bamsernes opgave er at skabe god kontakt mellem børn og personale og hjælpe børnene igennem det eventuelt ubehagelige, der skal ske.

– Mange børn bliver utrygge og bange, når de skal på hospitalet, men en blød krammebamse kan være med til at berolige dem og fjerne fokus fra det, de skal igennem. Vi har uddelt bamserne i flere år nu, og det er fantastisk så stor en forskel, de gør for børnene. De giver børnene tryghed, og personalet får samtidig nemmere ved at vinde børnenes tillid og få dem til at slappe af. Nogle afdelinger melder endda om, at der er behov for mindre beroligende medicin, når barnet får en bamse, fortæller Galina Plesner, projektleder i TrygFonden.

Bamserne hedder Theo og Thea og får ligesom barnet et armbånd med sit navn om håndleddet. På den måde har barnet en ven at dele oplevelsen med, og barnet og bamsen er indlagt sammen. Bamsen er heller ikke bange for hverken plaster eller en nål i poten, og det er med til at afmystificere behandlingen.

1 thought on “Krammebamser skal trøste de yngste patienter på Holbæk Sygehus

Comments are closed.