Nyt takstsystem i den offentlige trafik

Arkivfoto: Rolf Larsen.
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Fra i morgen bliver fire takstsystemer i den offentlige trafik på Sjælland, Lolland-Falsters og Møn til ét og det betyder ændrede priser.

De fire oprindelige takstsystemer havde forskellige priser, billetter og rabatordninger på tværs af tog, bus og metro. Fra i morgen, søndag den 15. januar, får den nye samlede takstsystem ens priser, rejseregler og billettyper.

I vores område betyder det, at rejsekortet (voksen/barn) altid være ca. 25-40% billigere end enkeltbilletten. Derudover forenkles diverse rabatter på rejsekortet også, sådan at der fra den 15. januar kun gælder én rabat på alle rejser med rejsekort, nemlig 20% rabat uden for myldretiden, uanset hvor du rejser inden for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Ændringerne har ingen betydning hvis man rejser i andre landsdele (Jylland, Fyn, Bornholm) eller mellem landsdele – altså Jylland, Fyn, Bornholm til/fra Sjælland. Øresundbillet- samt udlandspriser og -regler er heller ikke berørt.

Du kan læse mere om det nye takstsystem, billeter, rejsekort, pendlerkort og priser på www.dsb.dk og www.dinoffentligetransport.dk.

Skriv et svar