29. marts 2024

Den lokale modeljernbaneklub på Orø vil fremover fragte turister rundt med øens eget "tog". Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/JosepMonter/">JosepMonter</a> / Pixabay

Den lokale modeljernbaneklub på Orø vil fremover fragte turister rundt med øens eget “tog”. Arkivfoto: JosepMonter / Pixabay
Fremover skal der køre tog rundt på Isefjorden Perle. I alt er der givet 510.000 kroner til projektet.

Erhvervsministeriet har gennem Landdistriktspuljen givet 255.000 kroner til et togprojekt på øen.

Pengene skal bruges til indkøb af et tog – eller som det er formuleret i projektbeskrivelsen, en “traktor kammufleret som tog”, som skal “bidrage til at transportere turister rundt på Orø og ud til øens attrakttioner og destinationer”.

I Orø har ingen anden offentlig transport eller lokal taxakapacitet og idéen er, at det nye “tog” skal køres efter en fast og annonceret fartplan og rute.

Toget får en kapacitet på 36 passagerer og skal betjenes og vedligeholdes af den lokale modeltogklub.

Det er planlagt at toget uden for højsæsonen kan generere indtægter ved div. markeder og events, samt ved udlejning til private.

Udover pengene fra Landdistriktspuljen har projektet modtaget 255.000 kroner fra de såkaldte Ø-støttemidler. Dermed er det samlede tilskud til projektet på 510.000 kroner.

2 thoughts on “Nu får Orø sit eget tog

  1. Dejligt for modeltogklubben at de kan få noget større materiel og lege med for H0 er ikke så stort. Men man kan så også konkludere, at riget ikke fattes penge!

Comments are closed.