Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Arkivfoto: Rolf Larsen
Arkivfoto: Rolf Larsen
I dag startede politiets målrettede indsats mod uopmærksomhed i trafikken. Indsatsen, der foregår over hele landet – og dermed også i vores område – kører ugen ud.

Uopmærksomhed er blandt de hyppigste ulykkesfaktorer og vurderes at være en afgørende faktor i en tredjedel af alle trafikulykker. Det bekræftes af den udvidede dødsulykkesstatistik for 2014, hvor manglende eller utilstrækkelig opmærksomhed skønnes at have været medvirkende faktor i 35 procent af dødsulykkerne.

Trafikanter har for ofte fokus på andre opmærksomhedskrævende ting end det at koncentrere sig om trafikken. Det kan for eksempel være at tale i mobiltelefon, skifte cd, indtage mad og drikke, betjene GPS eller tage sig af urolige børn.

Indsatsen i denne uge støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som et af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

One thought on “Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

  1. Rigtig god ide,men har lige et forslag til politiet prøv at kigge på vores tv kanaler, det er faktisk hver dag der er optagelser og samtaler i biler, her er folk meget fokuseret på kameraet, hænder slipper rattet o.s.v. har forsøgt at få diverse kanaler i tale men uden held.

    Med venlig hilsen
    Pia evers

Skriv et svar