28. marts 2024

filialdirektør Pia Vincents Molander overrækker checken til garder Kamilla Andersen. Foto: Holbæk Garden

  Filialdirektør Pia Vincents Molander, Nordea, overrækker checken til garder Kamilla Andersen. Foto: Holbæk Garden

filialdirektør Pia Vincents Molander overrækker checken til garder Kamilla Andersen. Foto: Holbæk Garden

Det var to glade repræsentanter for Holbæk Garden, der torsdag formiddag tog i mod en check på 12.000 kroner fra Nordea-fonden.

Formand Anette Lindholt og garder Kamilla Andersen var inviteret indenfor hos Nordea, hvor filialdirektør Pia Vincents Molander overrakte checken.

Pengene skal bruges til to nye piccolo-fløjter. Og gaven fra Nordea-fonden falder på et tørt sted. Der er nemlig mange instrumenter, som skal vedligeholdes og udskiftes i sådan en musikgarde.

Flere muligheder med piccolo-fløjter
Holbæk Garden har i alt 70 medlemmer, hvoraf 14 spiller på piccolo-fløjte. For knap to år siden valgte garden at skifte de traditionelle marchfløjter ud med netop piccolo-fløjter, fordi det giver de unge mennesker nogle flere musikalske muligheder, når gardertiden stopper.

– Når man kan spille piccolo, kan man være med i både harmoniorkestre og symfoniorkestre, så derfor er det lettere at finde et sted at fortætte, når man stopper i garden. Hvis man spiller marchfløjte, kan man stort set kun spille i tambourkorps, fortæller Kamilla Andersen, der er med i Holbæk Gardens fløjtegruppe.

– Piccoloerne lyder også bare meget bedre end de almindelige marchfløjter. Klangen er flottere, og det er lettere at få musikken til at stemme”, understreger hun.

This slideshow requires JavaScript.