24. april 2024

Holbæk B&Is formand, Kenny Jensby takker af efter to år på posten. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Holbæk B&Is formand, Kenny Jensby takker af efter to år på posten. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Holbæk B&Is formand, Kenny Jensby takker af efter to år på posten. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Der skal findes en ny formand, når Holbæk B&I om en måned holder generalforsamling. Efter to år på posten, takker Kenny Jensby af. Det skriver Holbæk B&I på sin hjemmeside.

Den afgående formand kom til på et tidspunkt da klubbens økonomi var så dårlig, at den var tæt på konkurs. Klubben havde forsøgt at få Holbæk Kommune til at redde den med en aftale om knapt én million kroner, men aftalen gik i vasken – bl.a. fordi økonomistyringen ikke var i orden.

Kenny Jensby trådte sammen med Carsten Jørgensen og Gert Ensted til for at rette op på både økonomi og renoméet, som også havde lidt et knæk.

Arbejdet bar frugt. Det noget anonyme navn Nordvest FC blev skiftet tilbage til Holbæk B&I, der blev hentet sponsorater og skaffet støtte til at få økonomien på ret køl. De seneste to år har klubben leveret et overskud og pengene bruges til at nedsætte gælden.

Klubben har med god hjælp fra sine egne talenter været i stand til at holde sig i 2. division, selvom ambitionen har været – og fortsat er – at ligge i toppen af 2. division. Det er måske også et mere fornuftigt niveau, i forhold til de “gamle” Nordvest FC drømme om 1. division og SuperLiga.

Også ærgelser
Selvom Kenny Jensby er glad for hvad han og resten af bestyrelsen har opnået sammen med de frivillige i klubben, så er der også ting, han er ærgerlig over. Til Holbæk B&Is hjemmeside siger han:

– For det første er jeg ærgerlig over, at vi ikke her til foråret skal spille med i oprykningsgruppen i 2. division. Bestyrelsen valgte faktisk at investere og dermed styrke truppen sidste sommer, netop fordi vores mål var – og er – at spille med i toppen af divisionen. Vi var tæt på, men nu skal vi ud i nedrykningsspillet, og det er ærgerligt.

– For det andet er jeg ked af, at vi ikke har fået B-licensen tilbage. Det synes jeg, vi har niveau til, og klubben har gjort en stor indsats.

– Og endelig er jeg ærgerlig over, at en så stor klub som HBI har mistet medlemmer de seneste år. Det er medvirkende til, at vi er tyndt besat på seniorsiden”, siger Kenny Jensby og tilføjer, at der arbejdes på alle tre ting.

Autoforhandler som ny formand
På generalforsamlingen den 29. februar vil klubbens bestyrelse indstille autoforhandler Johnny Vejlebog som ny formand.

– Johnny Vejlebo har deltaget i de seneste bestyrelsesmøder, så vi kan sikre en glidende overgang. Naturligvis skal Johnny først vælges, men jeg håber, at generalforsamlingen vil støtte op om bestyrelsens indstilling. Johnny er en dygtig forretningsmand, og han har været sponsor for og fulgt HBI i mange år, også da vi hed Nordvest FC, siger Kenny Jensby til Holbæk B&Is hjemmeside.