19. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Nu må det høre op

Hvor længe skal vores borgere risikere at udsættes for meningsløse voldsepisoder. Det er utrygt at bevæge sig rundt i Holbæk efter mørkets frembrud og specielt i området ved stationen.

Vi kan den ene dag efter den anden læse i avisen at vores medborgere udsættes for chikane. Politiet mener, at det er en bestemt gruppering af unge som står for overfaldene.

Hvorfor kan vi ikke få et signalement af disse unge, så vi kan tage vores forbehold, hvis vi skulle møde dem. I politiets sprog omtales de som “unge med uhensigtsmæssig adfærd”.

I min verden hedder det bøller og banditter, der trænger til at blive kørt hjem til deres forældre, som vist har sovet i timen, da der skulle opdrages. Hvor længe skal vi finde os i disse lømler og deres kriminelle adfærd.

Hvis ikke problemet stoppes omgående, er der stor risiko for at denne afstumpede tilgang til andre mennesker breder sig til nye steder i Holbæk og måske også til andre steder i kommunen.

Husk på, at hver gang vi læser om en ny episode er der et nyt uskyldigt offer, der måske altid vil frygte en gentagelse. Ældre mennesker føler sig utrygge når de skal med toget, idet de frygter at blive banditternes næste ofrer. Unge mennesker skal have mulighed for en bytur uden at frygte hjemturen.

Der skal derfor lyde en kraftig opfordring til politiet, om at sætte de nødvendige resourcer ind, så disse overgreb på uskyldige mennesker stoppes omgående.

Vi ved aldrig hvem det næste ofrer bliver. Er det dig eller mig?

Bjarne Kongsted
Byrådsmedlem i Holbæk
Gruppeformand for Venstre