Orø: Lægen kan flytte ind i Elnebjergcenteret 1. februar

1. februar kan Orøs nye læge flytte ind i Elnebjergcentret. Foto: Jesper von Staffeldt.

1. februar kan Orøs nye læge flytte ind i Elnebjergcentret. Foto: Jesper von Staffeldt.


Borgerne på Orø kan ånde lettet op – der kommer ikke til at gå lang tid før den nye læge er på plads med satellit-praksis.

Som vi tidligere har skrevet på Holbaekonline.dk standsede Carsten Roug som læge på Orø efter mere end 40 års virke.

Pr. 1. januar har øen fået en ny læge; Tommy Budek, som i forvejen driver praksisen “Familielægen” i Bysøstræde i Holbæk by, og som på Orø vil oprette en satellit-praksis med to faste åbningsdage.

Praksis-direktør hos Region Sjælland Christina Lundgren oplyser til Holbaekonline.dk at lægen ikke har fået det såkaldte ydernummer direkte fra Carsten Roug, men denne har overgivet det til Regionen, som så har så ved indgåelsen af kontrakten med den nye læge, har tildelt ham dette. Endvidere har denne fri nedsættelsesret, og det betyder at han både kan bestemme hvor han vil åbne sin nye praksis, samt hvilken dato han vil gøre det. Dog kræver regionen, at adgangen til denne skal være handicapvenlig.

Ret hurtig kom Elnebjergcenteret i spil, som jo ejes af kommunen, men så skete der tilsyneladende ikke meget mere i december måned. Det fik rygter i stand på øen om, man måske slet ikke havde så travlt med at oprette den nye praksis, men det har ikke noget på sig, for da Holbaekonline,dk kontaktede kommunen fik vi følgende svar fra afdelingsleder i Ejendomsadministration og Risikostyring, Kasper Enevoldsen:

“Det er korrekt, at sagen skal løses blandt flere aktører. Som kommune er vi gået aktivt ind i kampen for at sikre, at lægen kunne få tilfredsstillende forhold, men det har dog krævet, at der skal flyttes rundt på nogle af de nuværende placeringer på Elnebjergcenteret. Denne flytning resulterede i første omgang i nogle uhensigtsmæssige konsekvenser, hvilket blandt andet er noget af det, som december blev brugt på. Vi har nu fundet en mere hensigtsmæssig løsning, hvilet først er lykkedes at få helt på plads her efter nytår.”

“Det er korrekt, at vi har fået et tilbud fra tømmeren på Orø i starten af december, men vi har valgt at indhente yderligere et tilbud for at sikre os et validt grundlag for vurdering af tilbuddene. Det andet tilbud modtog vi få dage før jul.

Der er derfor allerede brugt en del ressourcer på opgaven, da der har været flere løse ender, der skulle løses. Vi forventer, at ombygningen af lægeklinikken kan igangsættes inden for ganske kort tid, hvormed det skal være muligt, at lægen kan flytte ind d. 1. februar.”

Skriv et svar