29. marts 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Julehygge med juleudsmykning

Enhedslisten Holbæk vil ønske alle borgere tillykke med den fantastisk flotte juleudsmykning, der er sat op i Holbæk by. Ikke mindst Holbæk Byforum ønsker vi tillykke.
Holbæks borgermester Søren Kjærsgaard ( børnenes næstbedste ven) siger, det er det nystartede Holbæk Byforum, der har sørget for, at bymidten igen bliver pyntet op i år.
Dette må siges, at være noget af en tilsnigelse, idet det er borgerne, der har doneret de første 850.000 i år og 1,7 mio om året fremover til Holbæk erhvervsråds Byforum. Enhedslisten stemte imod.
Juleudsmykningen har kostet ca. 475.000 kr.
Københavns Kommune giver et tilskud til juleudsmykning på 200.000 kr. pr. år, så man må konstatere at erhvervslivet virkelig er kommet på overførselshjælp i Holbæk. Hvad blev der af de liberale holdninger man ellers bryster sig af?
Holbæk kan øjensynlig ikke klare sig selv, men de andre handelscentre i kommunen får ikke skattebetalt støtte, selv om flertallet i kommunalbestyrelsen bryster sig af, at de vil stille alle lige og endda hjælpe de omliggende centre særligt. Praksis er noget andet.
ALLE borgere i Holbæk kommune ønskes en god jul samt et godt nytår.

Fra Enhedslisten Holbæk
Kommunalbestyrelsesmedlem
Leif Juhl

7 thoughts on “Læserbrev: Julehygge med juleudsmykning

  1. Det er super fint jule pynt/belysning der er sat op i byen. Det undre mig bare, at da jeg gik rundt i Holbæk søndag formiddag/eftermiddag, for at gøre mine juleindkøb, at julebelysningen ikke var tændt. Men det bliver måske kun tændt når butikkerne er lukket.

  2. fuldstændig latterligt, at skatteyderne skal betale for juleudsmykning. Bliver priser nedsat med 30% pga. af dette butikkerne?. Jeg går da ud fra at butikkerne også skal betale en stor del af denne regning.

  3. Michael! Jeg var rundt i Holbæk i eftermiddag og fik samme tanke! Det så ret tamt ud!

  4. Ja det har Holbæk Online jo også tidligere omtalt: Skatteyderne i Holbæk betaler for julelyset (og Holbæk byforum).
    Og ja: De fattige forretningsdrivende i Holbæk midtby er kommet på kontanthjælp men skal ikke betale tilbage af deres juleoverskud for den massive økonomiske støtte de + Holbæk handelsstandsforening har modtaget.
    De driver jo ellers det der kaldes for “liberale erhverv” og nu på kontanthjælp…
    Den mulighed eksisterer ikke for andre borgere på kontanthjælp i Holbæk kommune.
    Gad vide hvad de koster skattyderne i Holbæk kommune at drive Holbæk erhvervsforum..?

  5. PS: Godt at Enhedslisten Holbæk stemte nej og godt at Holbæk Online har taget sagen op 🙂
    Hvad Stemte Socialdemokraterne..?

  6. Det er jo sjovt som folk skal brokke sig over at Holbæk nu har fået deres julebelysning – Sidste år råbte og skreg folk jo på der skulle ske noget for det kunne vi ikke være bekendt at er ikke var noget julebelysning – Mange mente at båd Kommune og Handelsstadsforeningen der skulle smide penge i – De har de nu gjort og så er den også gal – Prøv dog nu bare at nyd den flotte julebelysning vi langt om længe har fået i Holbæk by – Det er da super godt og det er da forhåbentlig med til at trække en masse mennesker til byen og gøre deres juleindkøb – i stedet for at de køre andre steder.
    God Jul og nyd nu den flotte julebelysning.

  7. Hans Bruun-Jensen: “Mange mente at båd Kommune og Handelsstadsforeningen der skulle smide penge i – De har de nu gjort og så er den også gal”

    Problemet Hans, er bare, at handelsstandsforeningen åbenbart ikke har smidt en eneste krone i kassen til julebelysning. Sådan må man tolke økonomien bag den kunstige foreningsopbygning Byforum.

    Så brokken er ikke på julelysene. Men på de handelsdrivende i Holbæk som stadig ikke gider betale for julehygge selvom de gerne vil have vi lægger vores penge i deres butikker her op til jul.

Comments are closed.