25. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Regeringen vil med egne ord gøre det "markant billigere" at sejle med færge til og fra småøerne - inkl. Orø.  Arkivfoto: Rolf Larsen.
Regeringen vil med egne ord gøre det “markant billigere” at sejle med færge til og fra småøerne – inkl. Orø. Arkivfoto: Rolf Larsen.
Regeringen vil afsætte 42 millioner kroner næste år til at sænke færgetaksterne for passagerer og biler til en række danske øer. Men overfartsleder Lars Wolfgang Hansen afventer og ser hvordan fordelingen af pengene bliver.

Næste år afsættes der 42 millioner kroner til at sænke færgetaksterne og fra 2017 og frem vil regeringen afsætte 85 millioner årligt til formålet. Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet.

Begrundelsen er, at lavere færgetakster for passagerer og biler, ifølge regeringen, vil give et løft til turisterhvervet og styrke bosætningen på øerne. Regeringen foreslår derfor, at det skal være markant billigere at sejle med færgerne særligt i de perioder, som grænser op til skolernes sommerferie. Forslaget er målrettet den turistmæssige lavsæson om foråret og efteråret, hvor der er et potentiale for at øge turismen på de danske øer.

Dermed mener regeringen også, at der er “taget et væsentligt skridt i retning af et såkaldt landevejsprincip”.

Forslaget om lavere færgetakster for passager og biler omfatter øerne Bornholm, Læsø, Samsø, Fanø, Ærø, Sejerø, Nekselø, Agersø, Omø, Askø, Femø, Fejø, Baagø, Avernakø, Lyø, Bjørnø, Birkholm, Strynø, Drejø, Skarø, Hjortø, Aarø, Barsø, Endelave, Hjarnø, Venø, Anholt, Tunø, Fur, Egholm og Orø.

Overfartsleder Lars Wolfgang Hansen afventer og ser fordelingen af de millioner, som regeringen foreslår afsat til nedsættelse af færgetakster. Foto: Michael Johannessen
Overfartsleder Lars Wolfgang Hansen afventer og ser fordelingen af de millioner, som regeringen foreslår afsat til nedsættelse af færgetakster. Foto: Michael Johannessen

Overfartsleder er afventende
Holbaekonline.dk har spurgt overfartsleder på Orø-Holbæk Overfarten, Lars Wolfgang Hansen, hvordan regeringens forslag om markant lavere priser vil påvirke billetpriserne for de rejsende med færgen mellem Holbæk og Orø.

– Nu må vi afvente det endelige resultat og en eventuel fordeling, siger Lars Wolfgang Hansen og fortsætter:

– Vores mission hver eneste dag er at fragte passagerer, køretøjer og gods mellem Orø og Holbæk. Det er da glædeligt, hvis flere danskere – og turisterne – vil forsætte den årtusindelange tradition for at bosætte sig eller besøge vores dejlige øer rundt omkring i Danmark.

– Denne plan omhandler ikke kun de danske småøer, som Orø er en del af, men også Bornholm og Samsø. Det er større øer, som i sandhedens natur nok vil sætte sig på store dele af de tildelte midler, men vi må som interessenter afvente resultat og fordeling, siger overfartsleder Lars Wolfgang Hansen.

Forslaget om lavere færgetakster indgår som led i regeringens udspil om Vækst og udvikling i hele Danmark.