19. april 2024

Holbæk Pibe Band er arrangør for weekendens konkurrencer for sækkepibe og trommer. PRfoto.

Lørdag giver Holbæk Pibe Band koncert på Holbæk Private Realskole på Absalonsvej. Billedet her er fra efterårskoncerten sidste år. PRfoto.
Lørdag giver Holbæk Pibe Band koncert på Holbæk Private Realskole på Absalonsvej. Billedet her er fra efterårskoncerten sidste år. PRfoto.

På lørdag giver Holbæk Pibe Band efterårskoncert på Holbæk Private Realskole.

Det er ottende gang, at der holdes efterårskoncert og i år har de fået undertitlen “Live koncert – en route”. En route, betyder som bekendt på vej, men bandet er mere end blot “på vej”.

Holbæk Pipe Band har i år vundet de danske og skandinaviske mesterskaber og fik i denne måned blev de flot placeret ved de internationale Trebsen Highland Games i Leipzig i Tyskland. Og så har der også i denne måned, været et program på LokalKanalen med “skotterne” fra Holbæk.

Bandets musikalske leder, Pipe Major Rune Sawath Jensen, har herset med bandet, og han lover, at alle medlemmer er klar til ved koncerten at præsentere en række nye numre for sækkepiber og trommer i bandets repertoire.

Trommegruppen, under ledelse af Leading Drummer Kristian Bøtker Fabrin, er naturligvis også klar med en såkaldt ”Drum Salute”, hvor det kun er trommerne, der spilles på.

Nok er bandet klar med det nye repertoire, men den musikalske ledelse lover, at der også bliver lejlighed til genhør med de mere velkendte skotske numre som ”Scotland the Brave”, ”Amazing Grace” og lignende klassikere.

Selve koncerten på Holbæk Private Realskole begynder kl. 19.30, men dørene slås op en time før, og det er muligt at købe billetter á 100 kr. ved indgangen.

Bandet oplyser endvidere, at for dem, der efter koncerten får lyst til at lære mere om Holbæk Pipe Band, holdes der ”åbent hus” tirsdag den 13. oktober.