19. april 2024

Det er blevet populært at købe og sælge sine aflagte ting – så populært at endnu et loppemarked åbner i Holbæk.

Der har i årevis været små loppemarkeder rundt omkring på villavejene, “loppefund” på gårde, “kræmmermarkeder” i industrihaller, samt slag i rubrikannoncer og på nettet.Og som det seneste, er en ny måde at sælge sine gamle ting dukket op: at man overlader tingene til et firma, som så udstiller og sælger de brugte varer for mod at man betaler et eller andet beløb.

Et sådan sted åbner på lørdag i Holbæk Megacenter. Navnet er Kram & Co. og stedet bliver et 600m2 stort indendørs loppesupermarked, som holder åbent alle ugens dage, uanset vejr og årstid. Her får sælger sin egen lille shop med reol og bøjlestang for 199 kroner om ugen og et kommisionsgebyr på 15%, og når varerne er på plads med pris, klarer Kram & Co resten.

Medejer af Kram & Co., Gitte Bøgh fortæller, at der er en filosofi bag konceptet:

– Vi skylder miljøet at genbruge de ting, som alt for ofte bare bliver gemt væk i kælderen eller i bunden af skabet, hvor ingen har glæde af dem. Men vi ser heldigvis en tendens til, at det er blevet naturligt at søge efter brugte varer, før man køber nyt. Både når det gælder hverdagsting som flyverdragter til
børnene, eller ting til hjemmet. Det er også super populært at gå i ”second hand” tøj, og det er endda blevet en trend at give genbrug i gave. Samtidig er det sjovt at gå på jagt efter det perfekte fund, forklarer Gitte Bøgh, der kalder det en win-win situation:

– Sælger får penge for ting, som sikkert fylder op og er blevet flyttet rundt på til stor irritation, og køber får noget nyt til en god pris, fortæller Gitte og fortsætter, – “genbrug er ren win-win og så kan man oven i købet være heldig at komme hjem med et helt unikt loppefund.

– Jeg er selv dedikeret til genbrug. Tænk, hvis vi er med til at integrere Kram & Co´s koncept i folks forbrugsmønster, – det vil da være fantastisk for miljøet og pengepungen! Og det er dejligt, hvis det ikke kun er den rutinerede loppeist, men også den nysgerrige debutant som kommer og handler. Børn har også glæde af genbrug, for det er nemlig meget lettere at få nyt legetøj uden at mor og far bliver ruineret, siger Gitte Bøgh.

Kram & Co. slår dørene op på lørdag klokken 10.

1 thought on “600 kvm indendørs loppemarked i Holbæk Megacenter

  1. Det ser ud til at være en spændende nytænkning indenfor loppemarkeds-verdenen 🙂

Comments are closed.