25. april 2024

Enhedslisten er parat til at drage konsekvenser af administrationens brug pr-konsulenter i forbindelse med Tornhøj-sagen.

Partiets to medlemmer af Holbæk Byråd fremsætter derfor et beslutnignsforslag på det kommende byrådsmøde om, at administrationen fremover ikke kan rekvirere nogen form for ekstern konsulentbistand uden forudgående godkendelse fra byrådet, hvis bistanden koster kommunen mere end 25.000 kroner. Desuden skal Økonomiudvalget og byrådet efterfølgende orienteres om al ekstern konsulentbistand, kommunen har modtaget.

Brugte knapt 600.000 kroner på “pressehåndtering”
Denne sommer kom det frem, at administrationen i Holbæk Kommune hyrede pr-bureauet Jøp, Ove og Myrthu, der har speciale i at “håndtere pressen”, da sagerne omkring bostedet Tornhøj begyndte at dukke op i pressen i sommeren 2014.

Bistanden fra pr-bureauet kostede Holbæk Kommune 594.000 kroner. Bureauet lavede en strategi, der bl.a. gik på, at kommunens kulle virke åben og klar til dialog og samtidig blev der udarbejdet lister over andre sager, som Holbæk Kommunen ikke ønskede skulle blive kendt i offentligheden.

Enhedslisten: Kunne bare have sagt undskyld
Hos Enhedslisten mener man, at det er betænkeligt, at der administrativt kan bruges op mod 600.000 kroner til medierådgivning. Efter Enhedslistens opfattelse kunne administrationen blot gå ud til borgerne via pressen og sige undskyld.

Det bør, mener partiet, være det politiske niveau, der har ansvaret – og dermed også beslutningskompetencen – når der bestilles ekstern konsulentbistand for mere end 25.000 kr.

Byrådet skal tage stilling til Enhedslistens forslag på sit møde onsdag d. 19. august.

Læs om: Holbæk Kommunes brug af eksternt PR bureau i møgsager

Læs også: Alle artikler på holbaekonline.dk om Tornhøj-sagen

2 thoughts on “Enhedslisten har et forslag: Slut med store konsulentregninger uden byrådets godkendelse

  1. Så bliver det jo spændende at se, hvilket “stof” de forskellige byrødder er gjort af !! ??? 🙂

  2. Lokallisten Holbæk støtter 100% op om Enhedslistens forslag:
    – Hverken byrådspolitikere eller kommunaltansatte skal kunne fyre 600.000 Kr af på såkaldt “medierådgivning” eller til eksterne konsulenter.

    Omvendt er denne sag et godt eksempel på hvordan Venstre i Holbæk kommune betragter kommune-kassen:
    Som et stort tag selv bord og Venstre er jo i det hele taget ret gode til at få andre til at betale for sig.

    Konkrete eksempler på det er:
    1. Organisationen “Landbrug og fødevarer” betaler for tøj til Lille Lars fra Græsted (Lars Løkke).
    2. Skatteyderne betaler 800.000 Kr for ny julebelysning i Holbæk by – Holbæk handelsstandsforening bidrager med 0 Kr…
    3. Skatteyderne betaler for “Holbæk byforum” så de såkaldte liberale erhverv (forretningerne i Holbæk by) kan få solgt flere varer.
    4. Holbæk Erhvervsråd.

    De 3 sidste eksempler er/var der desværre et byrådsflertal for…

    Men der ligger også et forvaltningsmæssigt svigt i Tornhøj-sagen som kan placeres hos kommunaldirektøren og lederen indenfor området.

    Citat fra Holbæk Online:
    “– Vi skal for det første sikre, at både ledere og medarbejdere har de nødvendige kompetencer. Det vil sige, at vi skal ansætte de rigtige mennesker, og at vi skal uddanne dem, der allerede er ansat, siger Kenn Thomsen og fortsætter:

    – For det andet skal vi sikre, at fagligheden blandt medarbejderne matcher målgruppen. Den nødvendige viden blandt medarbejderne skal være til stede i forhold til de mennesker, som bor på Tornhøj.”
    Citat slut..

    Ja det er nok en god ide at Holbæk kommune ansætter personer som ER uddannet til de opgaver de skal udføre…!!
    Set udfra en IT-faglig baggrund er der stort udviklingspotentiale i det kommunale “kommunikationssekretariat”:
    – Holbæk kommune kan jo passende begynde at offentliggøre referater fra afholdte møder i kommunale og skatteyder betalte organisationer…og af søgninger på Holbæk kommune’s hjemmeside er der mange resultater på “Marsmænd”…

    Med venlig hilsen
    Borgmester-/byrådskandidat – Lokallisten Holbæk

Comments are closed.