28. marts 2024

Kan man bygge en skaterbane på bare én dag? – det mener en gruppe borgere i Jyderup, som med penge fra Holbæk Kommunes pulje til lokaludvikling vil gøre forsøget i næste uge.

I november sidste år fik gruppen knap 50.000 kroner til en skaterbane fra puljen og pengene skal nu bruges til en række mindre streetbaner, som de skater-glade børn og unge i Jyderup og omegn kan udfolde sig på.

– Vi var rigtig glade, men så stod vi dér og havde penge på lommen, men ikke meget viden om at bygge skaterbaner, fortæller en af forældrene Nina Struski.

– Derfor tog vi fat i Hal 12 i Roskilde, som er super dygtige til både at bygge baner og til at inddrage børnene. Og det er vigtigt for os, at alle kan bidrage og få indflydelse, så derfor bliver det nu et fælles projekt for hele byen, forklarer hun.

Elever fra Jyderup Skole er med til at bestemme, hvordan banen skal se ud, når de fredag d. 14. august først tegner banen i et computerprogram sammen med de professionelle projektkonsulenter, for derefter at gå ud på pladsen og bygge. Til byggeprocessen er forældrene også inviteret med. Både dem, der kan hamre og save, og dem, der kan brygge kaffe og bage kage.

Banerne kommer til at ligge lige ved den nye ungdomsklub.