23. april 2024

"Pullerten", der skal forhindre andre køretøjer end bybussen i at køre igennem Ladegårdsparken, måtte fjernes helt, da den mandag eftermiddag gik i stykker. Foto: Rolf Larsen.

"Pullerten", der skal forhindre andre køretøjer end bybussen i at køre igennem Ladegårdsparken, måtte fjernes helt, da den mandag eftermiddag gik i stykker. Foto: Rolf Larsen.
“Pullerten”, der skal forhindre andre køretøjer end bybussen i at køre igennem Ladegårdsparken, måtte fjernes helt, da den mandag eftermiddag gik i stykker. Foto: Rolf Larsen.

Det sagde “Plonk!” og så stoppede bussen. Mandag eftermiddag brød busslusen i Ladegårdsparken igen sammen.

Linje 501A kørte ved 16-tiden ind i Ladegårdsparken og kom forbi den første af to sluser i boligområdet. Men da den skulle igennem sluse nr. 2, fungerede slusen ikke og pullerten gik op netop som bussen var over den og så kunne bussen ikke komme videre.

Det endte med, at man med en traktor med greb måtte fjerne den “pullert”, som normalt skal sænke sig ned i jorden når bussen kommer og skyde op igen når busser er kørt forbi.

Det er ikke første gang, at der er problemer med busslusen. Siden boligområdet blev lukket for al anden gennemkørende trafik end bybussen, har selv samme flere gange været ramt af fejl på den sluse, som skal sørge for, at det kun er bussen som kommer igennem.

Vi skrev om problemer den 14. juli hvor bussen var ved at køre henover den nedsunkne stolpe, gik den pludselig op med det resultat, at bussen standsede brat og blev “hængende”.

Det var altså det samme der skete mandag. Uheldet har fået Movia til indtil videre, at omlægge ruten, så busserne ikke kører gennem Ladegårdsparken, men via Skagerrakvej. Man kan selv følge med på Movia.dk.

Beboerne i Ladegårdsparken havde i øvrigt mandag eftermiddag ved 13.30-tiden modtaget en e-mail fra boligselskabet om, at bussen ikke vil køre gennem Ladegårdsparken på tordsag mellem kl. 8 og 13 på grund af reperation af busslusen.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.