29. marts 2024

En verdenssensation på Orø: For første gang passerer Orøfærgen og kabelfærgen mellem Orø og Hammer Bakke hinanden. Foto: Torben Rohde.

En verdenssensation på Orø: For første gang passerer Orøfærgen og kabelfærgen  mellem Orø og Hammer Bakke hinanden. Foto: Torben Rohde.
En verdenssensation på Orø: For første gang passerer Orøfærgen og kabelfærgen mellem Orø og Hammer Bakke hinanden. Foto: Torben Rohde.
Skibsføreren er ikke jomfru – men ung mor – færgen var ikke på sin jomfrusejlads, men alligevel kan man forsvare at kalde Orøfærgens Isefjords-cruise Skt. Hansaften for en jomfrurejse. Det var nemlig første gang, at færgen sejlede hele vejen rundt om Orø.

Især farvandet mellem Orø og Hornsherred kræver at skibsføreren holder tungen lige i munden og det gjorde Camilla strålende, godt assisteret af styrmand Svend Erik Jensen som kender farvandet som sin egen bukselomme, idet han i sin fritid sejler meget i det område og fanger fisk fra sin motorbåd. Der ligger nogle større sten i farvandet som ikke kan ses på en radar.

Stemningen var god om bord, velsmagende mad fra Spisestedet Orø, god musikalsk underholdning med John Vestergaard og datter og vejret artede sig fornuftigt. Holbaekonline.dk var med om bord med kamera og havde fået overtalt Torben Rohde til at fotografere mødet mellem de to færger fra land.

Næste gang Holbæk-Orø overfarten sejler rundt om hele Orø er den 18. juli.

Se billederne fra midsommer-sejladsen herunder:

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

3 thoughts on “Orøfærgen på jomfrurejse

  1. Flot fra Orø Færgens side. Godt gået, har købt billet til d. 18 juli. Så man må håbe på godt vejr den dag.

  2. Det var en rigtig god tur. Første gang nogensinde, at færgen tager turen hele vejen omkring Orø. Det gik også fint med passagen af kabelfærgen. På turen 18. Juli er det igen Camilla og Svend Erik, der sejler – og Rex(vel nok den mest færgekyndige Golden retriever i lokalområdet).

  3. Ja! Der hænger også en billet på min opslagstavle! Kofi glæder sig også! Den var så flot, da den sejlede forbi campingen sant hans aften!

Comments are closed.