Nu sendes “Arenaen” i udbud

Holbæk Kommune er nu gået igang med at finde de firmaer, der skal opføre og drive kommunens nye idræts- og sundhedscenter – i folkemunde kandet “Arenaen”.

Holbæk Kommune har netop igangsat et udbud for det nye svømme-, idræts- og sundhedscenter, der skal opføres i Holbæk.

– Jeg er glad for, at vi nu kan komme videre med at skabe det nye svømme-, idræts- og sundhedscenter, som foreningerne har efterspurgt i mange år. Det udbud, vi nu sætter i gang, er et rigtig vigtigt skridt hen i mod det færdige center, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Kommunen ønsker at indgå et såkaldt Offentligt-privat partnerskab (OPP) med vinderen af udbuddet. Det betyder, at den private partner er ansvarlig for opførelse og efterfølgende drift og vedligehold af centret i en driftsperiode på op til 25 år.

– Vi har et sportsligt og sundhedsmæssigt meget spændende projekt. Vi skaber gode muligheder for synergi ved at placere så mange af vores idræts- og sundhedsfunktioner side om side. Derfor er jeg også spændt på at se resultatet af udbudsprocessen, siger Søren Kjærsgaard.

I første omgang kan enkelte virksomheder eller sammenslutninger af virksomheder udelukkende søge om at blive prækvalificeret. Det vil sige, at de godkendes til at gå i dialog med Holbæk Kommune for at fastlægge, hvilke løsninger de kan levere og på hvilke vilkår.

I efteråret skal de tilbageværende firmaer så afgive konkrete bud. Holbæk Kommune forventer, at der kan indgås en kontrakt i slutningen af 2015. Byggeriet igangsættes herefter.

Ifølge planerne skal det nye center indeholde svømmehal, multihal, ketcherhal, fodboldstadion og træningsbaner, tennisfaciliteter – både indendørs og udendørs, atletikfaciliteter samt sundhedshus.

Skriv et svar