23. april 2024

Adam Heede Andersen (i hop) skal de næste fire år studere og udvikle sit basket-talent i USA. Foto: Jens Panduro

Adam Heede Andersen (i hop) skal de næste fire år studere og udvikle sit basket-talent i USA.  Foto: Jens Panduro
Adam Heede-Andersen (i hop) skal de næste fire år studere og udvikle sit basket-talent i USA. Foto: Jens Panduro
Adam Heede-Andersen skal i de næste fire år studere og udvikle sit sportslige talent hos St. Cloud State University.

Adam Heede-Andersen gik tre år på Stenhus Basketball College, hvorefter han i sommer rejste til USA for at deltage i Globale Squat, et talentprogram der forbereder til college.

– Adam er en utrolig stærk spiller, men han havde brug for tid til at slå igennem. Derfor var Globale Squat en god mulighed for at bygge bro videre i livet og til drømmen om et amerikanske gennembrud, siger Trine Tims, der er leder af Sports College på Stenhus Gymnasium.

Talentstøtte banede vejen
Adam Heede-Andersens rejse blev mulig gennem økonomisk støtte fra blandt andet Holbæk Kommunes talentråd, hvor formanden glæder sig over, at bidraget gjorde nytte:

– Når vi støtter lokale talenter, er det fordi, vi har et håb og en forventning om, at det kan bringe dem videre i deres karriere. Adam Heede-Andersens udvikling og gennembrud er det bedste eksempel på, at talenter kan nå langt, når viljen og den rigtige støtte er til stede, fortæller Lars Petersson og fortsætter:

– Adams egen indsats og talent er naturligvis den bærende grund til hans gennembrud, men den kompetente og målrettede træning, han har været igennem på Stenhus Sports College, er også imponerende. Det er en fornøjelse, når en fælles indsats bærer frugt.

Sidste sommer skrev det ansete amerikanske sportsside SportsIllustrated.com om Adam Heede-Andersen: “Måske GLobal Squads største sucess denne sommer” efter han allerede på det tidspunkt havde fået tilbud om at spille på to skoler i USA.

Men nu er det altså St. Cloud State University i delstaten Minnesota, som får glæde af den unge danskers talent.

Frederik Brøndsted skal spille for Værløse
Også et andet Holbæk-talent, Frederik Brøndsted, har deltaget på Globale Squat, hvor han også klarede sig godt. Men han vender hjem til Danmark, da han fra næste sæson skal forstærke Værløses hold i den bedste danske liga.

– Jeg var sikker på, at både Frederik og Adam ville klare sig godt, men jeg var heller ikke i tvivl om, at de skulle videre. Vi har efterhånden et godt talentprogram i Holbæk, men de bedste skal hjælpes videre for at udvikle sig optimalt, forklarer Trine Tims.