19. april 2024

I Ringsted ligger der et meget spændende museum , så må interesse alle som har en smule interesse for elektronik og historie , og især TV og radio.
Det hedder Ringsted Radiomuseum og ligger i Sct Hansgade 34 og har åbent frem til 1. oktober. mellem 11 & 16.
Entreen er beskedne 50 kr.
I år er der flere interessante jubilæumsudstillinger samtidigt : Det er 90 år siden DR startede sine første radioudsendelser, og her vises bl.a de kongelige radioer, en rekonstruktion af TV-serien Bella, starten på de første TV-udsendelser, radioapparater fra serien Matador, og det er også 90 år siden den eneste tilbageværende fabrik i Europa som stadig producerer bl.a. TV apparater : B&O startede sin fabrikation af radioapparater, og med folk med hang til det danske kvalitetsmærke B&O er der virkelig mange modeller at kigge på hvad enten det gælder højttalere grammofoner, radioer og TV..
En lille udstilling handler om radioen under besættelsen med vægt på to ting : Frihedsbudskabet som blev sendt over BBC i London og den danske B&O ingeniør Duus Hansens ” Telefonbogen “, som var en lille radiosender på kun 1,5 kg og som i modsætning til de engelske – der vejede 15 kg – kunne være i en lille kuffert. Og der var brug for hurtigt at kunne flytte den illegale radiosender til et nyt sted, da de tyske pejlevogne var meget effektive.
I dag tirsdag sender vore kollegaer på TV-Sydsjælland kl. 16.30 en udsendelse på om Radiomuseet

Udsendelsen kan også ses på TV-Sydsjællands hjemmeside.

1 thought on “Spændende udsendelse om et spændende Radiomuseum

Comments are closed.