28. marts 2024

Holbæk Byråd har valgt Danske Diakonhjem til at opføre og drive det nye kommende plejecenter i Tølløse.

Det bliver, ifølge en pressemeddelelse fra kommunen, det første offentligt-private (OPP) plejecenter på Sjælland og blot det andet af sin slags i Danmark.

Valget af Danske Diakonhjem skete på baggrund af en udbudsproces og tilbudsafgivelse og her blev der i valget af Danske Diakonhjem lagt vægt på, at firmaet, der ifølge eget udsagn løser opgaverne ud fra et kristent livssyn, har en meget tydelig og klar plejefaglig profil, der tager tydeligt udgangspunkt i beboernes behov og sigter mod at give dem den bedst mulige omsorg.

Byggeriet til det nye plejecenter bliver, ifølge den kommunale pressemeddelese, tilpasset området vest for Sønderstrupvej i Tølløse og vil harmonere med de naturskønne omgivelser. Hensigten med byggeriet er at skabe en aktivt udeområde, som også inviterer andre mennesker til at benytte området.

Indtil videre løber aftalen med Danske Diakonhjem i ti år men med mulighed for at forlænge aftalen i yderligere fem år. Kontrakten har en forventet værdi på omkring 400 millioner kroner.

Det nye plejecenter i Tølløse skal stå færdigt i 2017, hvor det afløser de nuværende plejecentre i henholdsvis Tølløse og St. Merløse samt dagcenteret i Tølløse.

De medarbejdere, som i dag arbejder på de ovennævnte steder, virksomhedsoverdrages til Danske Diakonhjem, når det nye plejecenter er en realitet.

Det forventes, at første spadestik til det nye byggeri tages i begyndelsen af 2016.