Skolekammeraterne: Tefik skal blive!

Tirsdag demonstrerede elever fra Isefjordskolen sammen med forældre mod udvisning af deres skolekammerat Tefik Dulaj.

Tefik, der oprindeligt er fra Kosovo, skal efter snart fem år her i landet udvises sammen med sine forældre. Begrundelsen er, at familien ikke har nok tilknytning til Danmark for at kunne blive.

14-årige Tefik går i 7.b på Isefjordskolen i Holbæk. I sin fritid spiller han fodbold og går med aviser. Tefik har aldrig gået i skole andre steder, end i Danmark og det syntes hans skolekammerater, at han skal blive ved med.

Derfor arrangerede de i dag en demonstration, som i morges startede på Isefjordskolen og hen på formiddagen gik eleverne og deres forældre gennem Holbæk by udstyret med skilte og banner med slagord som “Vi kan ikke undvære Tefik”, “Han er en del af os” og “Han hører til her!”

Eleverne har startet en Facebook-side for Tefik og hans familie: facebook.com/Tefikskalbliveidanmark og her kan man læse mere om Tefik og hans kammeraters kamp for at han skal få lov til at blive i Danmark.

Tegnefilmmageren Jannik Hastrup, som måske især er kendt for tegnefilm som Cirkeline, Cykelmyggen Egon og Aberne og det hemmelige våben har også lavet en film, baseret på Tefiks egen fortælling. Filmen kan ses her: Tefik, Når du falder du rejser dig op igen (2014)

Skriv et svar