Politiet på kontrol i påsken

Der er mange traditioner i forbindelse med påsken – og en af dem er politiets landsdækkende aktioner mod spiritus- og narkokørsel.

Mange mødes i festligt lag i påsken, og lader “silden svømme” i snaps og skåler i et koldt glas øl. Det øger risikoen for spirituskørsel. På trods af at det i dag er mindre accepteret at køre i påvirket tilstand,er spiritusbilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke.

I påsken vil politiet også se efter bilister, der er påvirkede af narkotika eller medicin. Antallet af sigtelser for narkotika- og medicinkørsel er stigende, hvilket ikke mindst skyldes, at politiet har fået bedre redskaber til at kontrollere førerne.

Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Aktionen kører fra torsdag den 2. april til og med mandag den 6. april.

Skriv et svar