28. marts 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Den nyligt udfærdigede såkaldte samarbejdsaftale i Holbæk Byråd mellem Venstre og de nyslåede blå socialdemokrater fik sin ilddåb på byrådsmødet afholdt torsdag den 26. marts. Hvor eneste punkt var godkendelse af Arenaprojektet – et idrætsanlæg til flere hundrede millioner af kroner, der skal opføres på en bar mark beliggende syd for Holbæk by.

Samarbejdsaftalen eller underkastelsesdokumentet betød denne aften i al sin enkelhed, at selv indædte socialdemokratiske modstandere af Arenaprojektet kastede al politisk anstændighed over bord og stemte ja til opførelsen af samme.

Et eller andet sted må man vel bare beundre borgmesteren. Søren Kjærsgaard, Venstre, har ført en ihærdig og stædig kamp i sin tro på Arenaprojektet. Forløbet har måske ikke været lige kønt undervejs. Det har bl.a. kostet Venstre, at to af deres stærke og mest markante profiler er blevet løsgængere. Men hvad betyder det, når man har den socialdemokratiske gruppeledelse i sin hule hånd. Samme ”hule hånd” slipper ikke taget i resten af denne byrådsperiode….

Næste lakmusprøve på socialdemokraternes underdrejede loyalitet overfor borgmesteren vil man se om et par måneder. Her er lukning af skoler og børnehuse er her på dagsordenen. Man vil så høre og se den socialdemokratiske formand for Udvalget for Børn plædere for (naturligvis pakket ind i fint ”gavepapir”), at det fremadrettet vil være godt for de mindre lokalsamfund at miste deres institutioner.

Med venlig hilsen
Steen Klink
Byrådsmedlem