25. april 2024

Undervisningsministeriet har godkendt, at Stenhus Gymnasium udbudder den internationale gymnasieuddannelse IB..

En aftale mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti sikrede i november 2014, at op til 13 offentlige skoler kan godkendes til at udbyde IB (International Baccalaureate -red.) mod ti på nuværende tidspunkt.

Ti uddannelsesinstitutioner har ansøgt om at få lov at udbyde IB, og Undervisningsministeriet godkender nu, at Stenhus Gymnasium i Holbæk, Esbjerg Gymnasium og Viborg Katedralskole fremover må tilbyde IB.

Det sker efter en vurdering af den geografiske spredning af uddannelsestilbud, udbud og efterspørgsel i området samt, at nye tilbud ikke udtynder grundlaget for eksisterende IB-tilbud.

– Vi fik mange kvalificerede ansøgninger fra hele landet, som afspejler et udbredt ønske om at udbyde IB. Med aftalen er der nu tre nye skoler, hvor børn af udenlandske medarbejdere kan få en international gymnasial uddannelse. Det gør Danmark til et mere attraktivt land for internationale virksomheder, og dermed får vi flere arbejdspladser til landet. Derfor havde regeringen også gerne set, at vi kunne oprette IB endnu flere steder, men det var der desværre ikke enighed om blandt aftalepartierne, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Både Esbjerg Gymnasium og Viborg Katedralskole har allerede tilladelse fra den internationale organisation IB-organisation IBO til at udbyde uddannelsen og forventes derfor hurtigt at kunne komme i gang. Stenhus Gymnasium er i gang med ansøgningsproceduren og vil formentlig kunne gå igang med start fra skoleåret 2016.