28. marts 2024

Det væltede ind med klager over manglende rengøring, efter kommunen udliciterede rengøringsområdet til Forenede Service A/S. Grafik: Rolf Larsen.

Klagerne over rengøringen fra Forenede Service fortsætter. Grafik: Rolf Larsen.
Klagerne over rengøringen fra Forenede Service fortsætter. Grafik: Rolf Larsen.
Holbæk Kommune har modtaget mange klager over firmaet Forenede Service A/S, som et flertal i det daværende byråd i 2011 hyrede til at gøre rent i de kommunale institutioner.

Men siden har klagerne over rengøringen væltet ind. Ifølge Fagbladet 3F er der i løbet af 2013 og 2014 kommet over 200 klager fra brugerne af institutionerne. Klager som bl.a. drejer sig om Mugpletter på væggene, urinlugt på toilette, møgbeskidte gulve og paneler og brækrester på gulve.

Indkaldes til møde
Ifølge Fagbladet 3F, så er Holbæk Kommune ikke tilfredse:

– Vi er bestemt ikke tilfredse med mængden af klager, siger Kristian Nabe-Nielsen, der er chef for vækst og bæredygtighed i Holbæk Kommune til Fagbladet 3F og fortsætter:

– Det er klart, at der vil være en ændring af serviceniveauet, når man udbyder rengøringen. Men vi er ikke tilfredse, i og med at mængden af klager fortsætter.

– Kontrakten skal overholdes. Og vi er af den opfattelse, at der er en kontraktmæssig udfordring, når mængden af klager fortsætter, siger Kristian Nabe-Nielsen.

Hos Forenede Service er man heller ikke stolte af kvalitetsniveauet og antallet af klager. Administrerende direktør Steen Gede forsikrer, at der bliver taget hånd om det:

– Vi har mange institutioner, som er tilfredse med rengøringen, men også nogle som ikke er tilfredse. Og antallet af klager i Holbæk Kommune er ikke tilfredsstillende. Det tager vi os af, og vi følger op på hver eneste klage, siger Steen Gede, der afviser at rengøringskvaliteten halter fordi prisen på udbuddet har været urealistisk lavt.

Ikke noget nyt i at rengøringen er mangelfuld
Det er ikke noget nyt problem, at Forenede Services rengøring er mangelfuld. Forenede Service overtog rengøringsarbejdet pr. 1. marts 2012, men allerede i februar 2013 kunne vi her på Holbaekonline.dk skrive om manglende rengøring. Det blev der et større tema ud af, som også forklarede at det var for at spare penge, at byrådet hyrede Forenede Service (læs hele temaet her).
Dengang blev Forenede Service A/S og indaldt til møder og her blev der lovet bod og bedring, men som Fagbladet 3Fs gennemgang viser, så er klagerne over rengøringen altså fortsat.

Ekstrabladet.dk har også skrevet om sagen og bringer billeder, som angiveligt viser den manglende rengøring. Se mere på eb.dk.

Kilde: Fagbladet 3F