24. april 2024

Der bliver fyldt godt op i multisalen når danmarks ældste stadig spillende big band besøger det lille kulturhus på Tuse Næs i aften. Med flygel trommer og en timands-besætning er godt en tredjedel af salen afsat til at huse kapellet.

Kapellet blev dannet i 1962. Repertoiret var, og er, tidlig swingmusik fra sidst i 20’erne med Louis Russel, Fletcher Henderson og Duke Ellington som forbilleder og inspiration. Dengang var bandets største ambition af få job på en flodbåd i Frankfurt, men det mislykkedes, fordi orkesteret med sin 10 mand store besætning var for stort et “Kapelle”. De fik ikke jobbet, men de fik et stort, langtidsholdbart navn.

Allerede i efteråret 1962 vandt bandet den årlige jazzkonkurrence d. 24 nov. i Odd Fellow Palæet med 30-40 deltagene orkestre. Den sejr åbnede ballet for Kapellet, som allerede dagen efter fik job i Montmartre og ugen efter i TV. Det førte til pladeindspilninger, koncerter, jobs i hele landet og efterhånden også i udlandet. I de 50 år, der er gået, har Leonardo Pedersens Jazzkapel spillet utallige gange på Copenhagen Jazzfestival, festivaler i Tønder, Femø, Silkeborg, Molde, Roskilde. I alt 1000 koncerter, 4 Lp’er og 7 Cd’er er det blevet til med årene.

I dag swinger bandet stadig, og det skyldes uden tvivl Hans Leonardo Pedersens ambition og vedholdenhed – kombineret med orkestrets talent. En del af det gamle faste publikum er faldet fra med årene. Til gengæld har Leonardo Pedersens Jazzkapel fået en nye fans, nemlig en gruppe unge swingdansere, som ofte kommer til bandets koncerter og jinger, så dansegulvet swinger.

Huset på Næsset har haft et godt år i 2014, hvor en lang række anderkendte solister og bands har lagt vejen forbi. Den gode gænge, fortsættes i 2015, hvor januar allerede har budt på en koncert med Billy Cross m. fl. Arrangementet der efterfølger Leonardos Jazzkapel er en koncert med Tamra Rosanes lørdag d. 31. februar.

– Det er dejligt at se, at vi er ved at få etableret et omdømme som et bredt favnende kultursted med fokus på kvalitet, for indbyggerne i Holbæk og omegn, siger Husets formand Anita Nielsen.

– Ud over mange besøgende fra Næsset selv, kan vi udfra vores elektroniske billetsalg se at en stor del af vores gæster kommer fra Holbæk by samt øvrige dele af kommunen, også en del fra Odsherred, og nogle gange fra hovedstadsområdet, ligesom vi efterhånden har en del medlemmer i foreningen der ikke er hjemmehørende på Tuse Næs.

Koncerten starter klokken 20.00.

Se mere på www.husetpaanaesset.dk