19. april 2024

HKH Prinsgemalen og pokerspilleren - og bridgeamatøren - Gus Hansen er med på Copenhagen Bridge Invitational, som også holbækkerne Poul-Michael la Cour og Lene la Cour deltager i. PRfoto.

HKH Prinsgemalen og pokerspilleren - og bridgeamatøren - Gus Hansen er med på Copenhagen Bridge Invitational, som også holbækkerne Poul-Michael la Cour og Lene la Cour deltager i. PRfoto.
HKH Prinsgemalen og pokerspilleren – og bridgeamatøren – Gus Hansen er med på Copenhagen Bridge Invitational, som også holbækkerne Poul-Michael la Cour og Lene la Cour deltager i. PRfoto.
Poul-Michael la Cour og Lene la Cour fra Holbæk Bridgeklub skal i de kommende dage deltage i Copenhagen Bridge Invitational, en af verdens mest eksklusive Bridge-turneringer.

Poul-Michael la Cour og Lene la Cour blev ringet op af Danmarks Bridgeforbund med beskeden om, at de havde vundet en plads i turneringen, hvor de udover at skulle spille mod Gus Hansen og verdensstjernerne vil blive præsenteret for HKH Prinsgemalen.

Nyheden blev modtoget med stor glæde, men samtidig med en kildren langs rygraden, da modstanden og selskabet er noget andet end til daglig i Holbæk Bridgeklub af 1949.

Turneringen åbnes i dag af HKH Prinsgemalen, der er protektor for Danmarks Bridgeforbund og selv lidenskabelig bridgespiller.

Pokerstjerne er med
Pokerstjernen Gus Hansen deltager også i pro/am-turneringen – som amatør – og han er ikke skræmt ved udsigten til at skulle op mod verdensstjernerne:

– For mig er det at få lov at prøve kræfter med de bedste i verden en udfordring, jeg ikke kan sige nej til. Bridge er et stjernesjovt spil, som får langt mindre opmærksomhed, end det fortjener. Og så er der også kvinder, siger Gus Hansen.

Kom med ved lodtrækning
Danmarks Bridgeforbund har via lodtrækning udtrukket 11 par blandt bridgeklubber over hele Danmark, som får lov til at dyste mod stjerner, prinser og pokerspillere. Blandt dem er altså holbækkerne Poul-Michael la Cour og Lene la Cour.

Som kompensation for den hårde modstand er også præmier til bedste amatørpar fra Holmegaard.

For bridgeentusiaster er pro/am-turneringen en unik chance for at spille med en stjerne for en aften. Alle internationale og danske stjerner er blevet bortauktioneret for summer mellem 1500 og 15.000 kr. Det lyder måske af meget for en aftens kortspil, men for en bridgespiller svarer det at spille en aften med bridgestjernen Zia Mahmood til at spille fodbold med Michael Laudrup.
Alle de internationale stjerner er vant til at spille for sådanne summer – bare i dollars. Alligevel stiller de op i København, fordi turneringen har fået et ry for at være en af de stærkeste og sjoveste i verden.

Copenhagen Bridge Invitational starter i dag og slutter på søndag. Se mere om turneringen, spillerne og stillingen på cbi.bridge.dk