29. marts 2024

I dag kan man møde Julemanden kommer hver dag på besøg i Nisseland. Foto: Nisseland.

I dag kan man møde Julemanden i Nisseland ved Mørkøv - og i Holbæk Megacenter. Foto: Nisseland.
I dag kan man møde Julemanden i Nisseland ved Mørkøv – og i Holbæk Megacenter. Foto: Nisseland.
Det er blevet 3. søndag i advent og det er der mange, som bruger på hygge og julegave indkøb. Vi har lavet en oversigt over, hvor du kan købe ind og hvor du kan tage familien med til julehygge.

Juleindkøb
I Holbæk by holder butikkerne åbent fra 11-15 denne søndag og musikken til juleindkøbende leveres af det delvist lokale jazzband Rose Room Dixie, som mellem 11 og 13 spiller jazz rundt omkring i byen.

hos Storkefeldt Bog & Idé på Ahlgade kan man møde krimiforfattere Øbro og Tornbjerg, der står bag den anmelderroste serie om ondskabens væsen. De to forfattere vil være i butikken fra kl. 11 – 12.

Når man nu alligevel er nede i Holbæk by, så kan man smutte forbi IsRosen og løbe på skøjter. Det er både hyggeligt og sjovt for hele familien.

I Slotscentret holder specialbutikkerne åbent fra 10 – 15.

Også i Holbæk Megacenter holder butikkerne åbent i dag. Og mellemm kl. 11 og 13 kan man møde julemanden, som har sækken fuld af godter til både børn og voksne.

I Jyderup holder butikkerne åbent fra kl. 10 – 15.00

Lyngholm Landsted på Guredevej står dagen i julens tegn. Her kan man både spise julelækkerier og købe f.eks. hjemmelavet chokolade, marmelader, teer, frilandsænder, lammespegepølser, pyntegrønt og juletræer. Der masser af julesysler for børnene og der er mulighed for at komme helt tæt på gårdens dyr. Lyngholm Landsted holder åbent fra 11 – 16.

Der er også mulighed for at købe dekorationer, nisser, grøntsager, krænse og meget mere hos Gårdbutikken Birkevang på Omfartsvejen 51 i Holbæk. Desuden er der mulighed for selv at fælde sit juletræ. Der er åbent fra 9-17.

I “De Midtsjællandske Alper” holder Farmen, Maglesø Traktørsted og Maglesø plantage også åbent. Du kan læse mere om hvad de kan tilbyde af julerier her.

Nisseland ved Mørkøv har åbent far kl. 10 – 17 og her kan man udover at gå på opdagelse i den helt fantastiske juleudstilling også møde julemanden, gå på julegavejagt, købe skønne julenips i Høkerboden, besøge bondegården ved siden af Nisseland og så selvfølgelig få lidt at spise og drikke i Nisselands café. Se mere på www.nisseland.dk.

Lucia-gudstjeneste
Der er Lucia-gudstjenese kl. 16.00 i Tveje Merløse Kirke, hvor kirkens julebørnekor vil gå luciaoptog og lave krybbespil. Her kan man ogås høre om hvorfor man fejrer Luciadag.

Julekoncerter
Klokken 14 i Gislinge Kirke spiller det seks mand store jazzorkster Amazing Grace spirituals, gospel og julemusik. Der er gratis adgang og efter koncerten byder Gislinge Lauget på gløgg og æbleskiver i sognegården.

I Ågerup Kirke er der julekoncert, hvor Kildekoret fra Roskilde under ledelse af Hanne Lassen synger engelske Christmas carols. Desuden medvirker kirkens organist Kaori Bruuen de Naargaard, trompetist Niels Jørgen Englich samt de to sangsolister sopran Liz Bramsen og tenor James Houston. Koncerten starter klokken 16.00 og de er fri entré.

I Svinninge Kirke er der julekoncert med Jyderup Sangkor. Koret består af 30-35 sangglade mænd og kvinder og dirigeres af Ulla Hempel. Repertoiret er en bred vifte af julesalmer og sange – kendte og nyere – fra salmer over swing til samba. Koret ledsages af en kvartet bestående af Michael Roepstorff, piano, Bent Saabye Jensen, fløjte, Mogens Bækgaard Andersen, bas, og Henrik Kiowsky, trommer. Koncerten er klokkekn 16.00.

I Bjergsted Kirke er der klokken 19 “De 9 læsninger” hvor frivllige læser teksterne. Det hele blandes med julesalmer. B&U-koret deltager.

Også i Skt. Nikolai Kirke i Holbæk har man i aften “De 9 læsninger” det er klokken 19. Læs mere om arrangementet her.

Kender du andre julehyggelige aktiviteter i dag? – så må du gerne skrive dem i kommentarfeltet under artiklen.