29. marts 2024

Holbæk B&Is har fået hjælp til at slippe af med rentebærende gæld på en lille million kroner. Foto: Rolf Larsen.

Holbæk B&Is har fået hjælp til at slippe af med rentebærende gæld på en lille million kroner. Foto: Rolf Larsen.
Holbæk B&Is har fået hjælp til at slippe af med rentebærende gæld på en lille million kroner. Foto: Rolf Larsen.
Sponsorer og pengeinstitutter har nu hjulpet Holbæk B&I på ret køl efter ovenpå en meget dårlig økonomi. Med deres hjælp, er det nemlig lykkedes klubben, at få fjernet en konkurstruende rentebærende gæld på en lille million kroner.

– Gældsfjernelsen har banet vejen for en bæredygtig økonomisk rekonstruktion af et HB&I, hvor der skal være overensstemmelse mellem sportsligt ambitionsniveau og økonomisk formåen, siger Holbæk B&Is formand, Kenny Jensby og han fortsætter:

– Nu er der styr på den daglige drift, den lange liste af kreditorer er barberet kraftigt ned og nu kan vi helt fjerne klubbens relativt store rentebærende, fordi en kreds af trofaste sponsorer har ydet et ekstra bidrag, som Sparekassen Sjælland og Danske Bank matcher ved at nedskrive vores gæld.

– Gæld og renter er jo skabt i fortiden, men belaster fremtiden. Den belastning slipper vi for. Det vil komme vores klub og medlemmer til gode, fordi vi nu kan bruge vores indtægter på at drive fodboldklub, siger formanden.

De økonomiske problemer, var tæt på at koste fodboldklubben livet i 2. division sidste år og et forsøg på at lave en sponsoraftale med Holbæk Kommune, som skulle redde klubbens økonomi, gik i vasken.

En ny bestyrelse trådte til og med Kenny Jensby i spidsen blev der taget flere initiativer, som skulle bringe klubben på ret køl – uden kommunens hjælp.

Holbæk B&I skiftede elitedelens navn tilbage til Holbæk B&I fra Nordvest FC og så gik man ellers igang med at bede klubbens sponsorer og pengeinstitutter om ekstreordinær hjælp til at få skuden på ret køl.

Og en af klubbens helt store sponsorer, Sparekassen Sjælland, var med på ideen:

– I sparekassen siger vi til kunder og relationer, at vi er der både i modgang og medgang. Derfor har vi i samarbejde med andre af klubbens sponsorer og kreditorer nikket ja til at få gjort regnskabet op, så Holbæk fortsat har en stor boldklub til glæde og gavn for hele byen og egnen, siger Ordførende direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson, som ser fortrøstningsfuld om fremtiden:

– Det lover godt for HB&Is fremtid, at det i løbet af kort tid er lykkedes at stå sammen om at finde den nødvendige løsning, der sikrer en boldklub, hvor små og store drenge og piger kan deltage i et klubliv omkring fodboldens glæder, sejre og nederlag. Det er altid bedre at de unge har mulighed for at finde frem til et frugtbart fællesskab i stedet for at stå nede på gadehjørnet og føle sig til overs, siger Sparekassen Sjællands ordførende direktør Lars Petersson.

En af de andre spnsorer, ejendomsmægler Michael H. Jørgsen fra home siger om hans begrundelse for at støtte op om redningen:

– Jeg valgte at deltage, fordi jeg syntes, at det er vigtigt, at vi har en stor og lokalt forankret fodboldklub som har en god økonomi og dermed fortsat både kan dyrke bredde-, ungdom- og elite-ambitioner. Jeg synes, at vi – som lokale virksomheder – også har et fælles ansvar for at sikre dette.

Salgsdirektør Ole Schou fra sponsoren MED Skilteteknik fortæller, at man ville være sikre på, at pengene ikke var spildt:

– Det var afgørende for os, at klubben lykkedes med at skrabe så meget sammen, at man kunne komme af med dens rentebærende gæld. Vi ville have vished for ikke at hælde pengene fra et PlusSponsorat ned i et bundløst hul. Men det var selvfølgeligt også af afgørende betydning for os, at vi kunne medvirke til klubbens beståen og fremgang, og dermed bevare værdien af vores sponsorat – eller måske endda få en endnu større effekt af det.

Holbæk B&Is 2. divisionshold spiller lørdag eftermiddgag sæsonens sidste kamp inden vinterpausen. Det sker på udebane mod B93.