19. april 2024

Annie Lunde Hansen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Annie Lunde Hansen. Foto: Jesper von Staffeldt.
Annie Lunde Hansen. Foto: Jesper von Staffeldt.
Tidligere folketingsmedlem, Annie Lunde Hansen er død efter kort tids sygdom.

Annie Lunde Hansen blev født den 21. marts 1936 i Nykøbing Falster som datter af værkfører Harry Claes Langhoff Petersen og bogholder Hansa Benedikta Langhoff Petersen.

Hun fik sin mellemskoleeksamen i 1952 og gik derefter på Søborg Hanselsskole og på Købmandsskolen i Nørre Voldgade i København. Hun arbejdede som salgsassistent, sekretær, bogholderiassistent og blev i marts 1998 valgt ind i folketinget for Centrum-Demokraterne, valgt i Vestsjællands Amtskreds. Her sad hun frem til november 2001.

Annie Lunde Hansen var samtidig formand for CD Holbækkredsen.

Da Holbæk Kommune for tre år siden overvejede at sløjfe flere afgange på Holbæk-Orø overfarten, var Annie Lunde Hansen aktiv i kampen for at beholde færgeafgangene. Det var takket være hendes personlige kontakt til den daværende formand for folketingets Ø-kontakt udvalgs Preben Rudiengaard, at en delegation af Orø-borgere kom til møde med Ø-kontakt udvalget og her fremlagde deres sag.

Annie Lunde Hansen har i det hele taget været et stort aktiv for Orø. Hun har været medlem af Ø-kontoret og formand for Orø Beboerforeningn samt sekretær for grundejerforenigen Færgebakken. Og i mange år var hun en aktiv formand for Orø Pensionistforening.

Annie Lunde Hansen sov stille ind efter et meget aktivt liv.

Bisættelsen finder sted den 27. oktober fra Orø Kirke

1 thought on “Annie Lunde Hansen er død

  1. Ja! Orø har mistet en ildsjæl og en stor personlighed!En der lyste op! Tak fordi jeg lærte dig, at kende! Marie!

Comments are closed.