20. april 2024

Kirkens Korshær kunne nok godt bruge nogle af de penge, som de handlende i Holbæk by har sparret ved at lade kommunen betale julebelysningen. Foto: Rolf Larsen.

Kirkens Korshær har søgt kommunen om penge til at holde varmestuen i Klosterstræde åbent i weekenderne. Foto: Rolf Larsen.
Kirkens Korshær har søgt kommunen om penge til at holde varmestuen i Klosterstræde åbent i weekenderne. Foto: Rolf Larsen.
Kirkens Korshær vil gerne gøre mere for dem, der har brug for et sted at komme, få et måltid mad og nogen at snakke med. Derfor har man søgt Holbæk Kommune om penge til at udvide åbningstiden i varmestuen.

Kirkens Korshær driver varmestue i Klosterstræde for hjemløse, ’rødderne’ fra parken, psykisk syge, alkoholmisbrugere, stofmisbrugere, blandingsmisbrugere og ensomme.

Ensomheden har mange ansigter. Og i varmestuen er der højt til loftet – alle er velkomne.

Der er 70-100 brugere dagligt i huset, fortæller korshærsleder Kjeld Lundorf.

– For mange af brugerne er varmestuen det eneste faste holdepunkt i en kaotisk hverdag. Vi lægger vægt på, at varmestuen er et sted, hvor man ’har helle’ fra kaos, misbrug, konflikter og ensomhed og bliver mødt med nærvær, varme og omsorg.

Varmestuen er åben mandag-fredag og det betyder at holdepunktet er lukket i weekenderne. Det er brugerne kede af, fordi der ikke er andre steder at gå hen og få varmen, få et varmt bad, få rent tøj på, få sig noget mad og have nogen at snakke med.

– Det er et udtalt ønske og reelt behov blandt brugerne, at varmestuen også er åben i weekenderne. Og vi vil rigtig gerne imødekomme ønsket, men har desværre ikke økonomi til det, da det vil kræve
udvidelse af de lønnede medarbejdere, der sammen med en stor gruppe frivillige holder huset åbent, siger Kjeld Lundorf.