28. marts 2024

Holbæk Kommune har meldt sig ud af Blomstrende Landsbyer – Undløse fortsætter som medlem.

I 2011 meldte Holbæk Kommune sig ind i Blomstrende Landsbyer – et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund under Landdistrikternes Hus.

Fem lokalområder havde dengang givet udtryk for interesse for medlemsskabet; Tuse Næs/Udby, Orø, Undløse, Knabstrup og Hagested.

Prisen for medlemsskabet var 22.000 kroner årligt, samt 1.500 kroner for hvert lokalområde.

Men siden da, har områdernes interesse været så som så.

I 2013 gennemførte lokalforumkonsulenterne en evaluering af Holbæk Kommunes og lokalområdernes udbytte af medlemskabet. Evalueringen viste, at de muligheder som medlemskabet giver, næsten ikke blev anvendt af de fem lokalområder som var tilmeldt.

Evalueringen gav dog lokalområder fornyet energi til at arbejde med Blomstrende Landsbyer-konceptet, og byrådet besluttede derfor, at fortsætte medlemsskabet endnu en periode.

I juni 2014 kontaktede lokalforumkonsulenterne Blomstrende Landsbyer og lokalområderne igen. Det viste sig, at et ud af de fem områder havde havde meldt sig ud, tre områder var passive, og kun et enkelt lokalområde, nemlig Undløse, ønskede fortsat at være tilknyttet.

Blomstrende Landsbyer anbefalede derfor, at Holbæk Kommune opsagde sit medlemskab, og tilbød samtidig, at Undløse kan fortsætte samarbejdet for de 1.500 kr. årligt, som lokalområdet hidtil har betalt.

Holbæk Kommune har derfor opsagt medlemsskabet, mens Undløse tog imod tilbuddet fra Blomstrende Landsbyer og fortsætter som medlem.