20. april 2024

I år ville kunstneren Asger Jorn være fyldt 100 år. I den anledning har Det Ny Big Band fået komponeret et nyt værk, inspireret af en række af Jorns billeder – og det kan høres på Holbæk Teater på søndag.

Det nye værk, er komponeret af den Grammy-nominerede og prisvindende komponist Peter Jensen, med udgangspunkt i stemninger, farver og udtryk.

Hvis Asger Jorns værker var en violin, hvordan ville det så lyde? Det kan man opleve på Holbæk Teater på søndag, når smukke toner og kunst mødes i skøn forening i Det Ny Big Band og værket Jorn Refleksioner. For hvordan føles Asger Jorns værker? Det Ny Big Band ønsker at give publikum en kunstnerisk oplevelse, med tværæstetikken i centrum. Værket præsenteres indledningsvist af komponisten og under koncerten, bliver Jorn værker projiceret bagved orkesteret.

– Det er min ambition, at publikum ved at opleve Jorns kunst reflekteret musikalsk vil se nye sider i den og få en ekstra dimension i kunstoplevelsen, siger Peter Jensen.

Koncerten vil, udover det til lejligheden komponerede værk, bestå af nyfortolkninger af danske sange af bl.a. Carl Nielsen, Sebastian m.fl., med mezzosopranen Signe Asmussen som solist.

Det Ny Big Bands musikere består af en række af landets dygtigste, og tæller bl.a. Mads la Cour, Steen Nikolaj Hansen, Peter Jensen, Aske Drasbæk, Søren Møller og Peter Fuglsang. Koncerten dirigeres af Andreas Vetö, der til dagligt har en lokal forankring til Holbæk via sit engagement som dirigent for Holbæk Garden.

Info:
Det Ny Big Band
Dato: Søndag d. 19. september, kl. 16.00
Sted: Holbæk Teater, Vimmelskaftet 27, 4300 Holbæk
Billetter på www.het.dk.